Film „Spomenik Majklu Džeksonu“dobio je Specijalno priznanje žirija na Let’s Cee filmskom festivalu u Beču. U obrazloženju žiri ističe da ih je film očarao živopisnom pričom iz Srbije u kojoj se ozbiljna tema sa originalnim zapletom i sjajno iznijansiranim glumačkim ostvarenjima transformiše u veliko zadovoljstvo za publiku. Scenarista i reditelj Darko Lungulov tim povodom je izjavio: “Drago mi je što je žiri moj film nazvao ‘velikim zadovoljstvom za publiku’jer mi je to i  bila namera, da napravim film koji pokreće na razmisljanja ali je i  film za publiku".  

 

Film “Spomenik Majklu Džeksonu” je svetsku premijeru imao na festivalu u Karlovim Varima a učestvovao je i na filmskim festivalima u Puli, Herceg Novom gde je dobio Grand Prix “Zlatna Mimoza” za najbolji film, Sarajevu, Zadru i Nišugde je Boris Milivojević za ulogu Marka dobio Grand Prix NAISA za najbolje glumačko ostvarenje i nagradu kritike FIPRESCI Srbije. Film je prikazan i na Internacionalnom filmskom festivalu „Love&Anarchy“ u Helsinkiju, Raindance festivalu u Londonu, Internacionalnom festivalu u Hamburgu i već spomenutom Let’s Cee festivalu u Bečua uskoro će biti prikazan i na Golden Orange festivalu u Antaliji.

 

U filmu Darka Lungulova igraju Boris Milivojević, Nataša Tapušković, Dragan Bjelogrlić, Toni Mihajlovski, Branislav Trifunović, Mirjana Karanović, Ljubomir Bandović, Marko Janketić, Emilija Terzić i Srđan Miletić.

 

Domaća premijera je zakazana za 29.oktobar u Sava Centru a dan kasnije film će se naći u bioskopima širom zemlje i regiona.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..