grozan-1Od producenta Krisa Meledandrija dolazi priča o jednom od najvećih super zlikovaca koji će svoj najveći izazov dobiti kada u njegov život ušeta troje dece.

U srećnom komšiluku u predgrađu, okružena belim drvenim ogradama i ružičnjacima, nalazi se jedna crna kuća s usahlim travnjakom. Ono što komšije ne znaju je da se ispod ove kuće nalazi ogromno skrovište. Okruženog armijom nestašnih podanika, otkrićemo Grua (STIV KAREL) koji planira najveću pljačku u istoriji čovečanstva. On planira da ukrade Mesec (da, Mesec!)

Gru uživa u svemu što je pakosno i pokvareno. Naoružan čitavim arsenalom zraka za smanjivanje, ledenje i vozilima spremnim za borbu po zemlji ili vazduhu, on uništava sve koji  mu stanu na put. Sve do dana dok se ne susretne s neverovatnom voljom tri devojčice koje su siročići i koje u njemu vide nešto što niko drugi nikad nije video – potencijalnog oca.

Pored Karela u filmu „Groznan ja“ glume zvezde komedije: DŽEJSON SIGEL i MIRANDA KOSGROV  i legendarna oskarovka DŽULI ENDRUS.

U filmu takođe glume i velike nove zvezde, komičari: RASEL BREND, KRISTEN VIG, VIL ARNET, DENI MEKBRAJD i DŽEK MEKBREJER.


O PRODUKCIJI


„Ideja da snimite animirani film u kome vam je glavni junak negativac prilično je neobična i pravi je izazov napraviti tako nešto. Do kraja filma Gru će doživeti transformaciju koja je bila moguća samo ako ga od samog početka postavimo tako što u prvi plan izbacujemo neke aspekte njegove ličnosti koji zaista ne mogu da vam se dopadaju. Ali ne biste cenili taj put koji je on prešao kao lik da nismo tako započeli,“ kaže producent Meledandri.

Producentu Koenu se dopalo da istražuje pretpostavku da se u svima nama nalazi pomalo zlobe koja samo čeka da se ispolji. On nastavlja: „Gru vam nudi ostvarenje želja. Kad čekate u redu u prodavnici, a osoba ispred vas ima 25 stvari u korpi a nalazi se na brzoj kasi i još odluči da plati čekom, tad je pravo vreme da se iskoristi pištolj za zaleđivanje. Dosta komedije proizilazi iz lika koji sme da uradi nešto o čemu mi samo maštamo.“


DOBRO PROTIV ZLA
Ko je ko u Gruovom svetu


Iako je na početku malo nejasno ko je zao a ko dobar u filmu „Grozan ja“, sve će se otkriti kako se priča bude odvijala.

● GRU (Stiv Karel) je zlikovac koji uživa u tome da čini pakosti drugim ljudima. Bilo da je to zamrzavanje reda mušterija u kafiću ili pravljenje životinje od balona za mališana samo da bi ga probušio, Gru sme da uradi sve ono o čemu mi samo maštamo. On se sprema da postane najveći zlikovac svih vremena time što će počiniti zločin stoleća, ali Gru će se suočiti sa svojim najvećim izazovom do sad: očinstvom.

● Gruov neprijatelj, šmokljan VEKTOR (Džejson Sigel), preveliki je čudak da bi bio toliko siguran u sebe. Zatvoren u svojoj uglađenoj kući/tvrđavi, Vektora često možete videti u narandžastoj trenerci kako igra igrice dok smišlja novi plan. Njegovo omiljeno oružje je pištolj koji ispaljuje žive pirane. Na njegovu nesreću, Vektoru nije lako da zadrži ove mesoždere unutar pištolja...

● Najstarija od tri siročića, MARGO (Miranda Kosgrov) je naravno zaštitnički nastrojena prema svojim mlađim sestrama. Odgajana bez porodice, ona nema poverenja u ljude i zna da devojčice mogu da računaju samo jedna na drugu. Margo se ne plaši da se suprotstavi Gruu dok bude pokušava da bude roditelj ovim devojčicama. Konačno je našao dostojnog protivnika.

● Devojčica koja testira sve limite, EDIT (debitantkinja Dejna Gejer) je verovatno poslednje dete iz sirotišta koje biste želeli da usvojite. Ona nosi kapu navučenu preko očiju i željna je da isproba Gruovo opasno oružje i za nju možete reći da je pomalo nevaljalica. Iako ovo srednje dete samo želi granice, nikad vam neće dozvoliti da to i saznate.

● Devojčica koja bezuslovno voli i koja očajnički želi da bude voljena, najmlađa od tri siročića živi samo za to da grli. AGNES (debitantkinja Elsi Fišer) opsednuta je jednorozima i govori nasumično slatke stvari. Ona žudi samo za roditeljima kako bi njena porodica bila kompletna... a ne bi se bunila ni da dobije tog jednoroga.

● Gruova mama (Džuli Endrus): Iza svakog uspešnog negativca nalazi se majka koja osuđuje. Ništa što Gru uradi nije dovoljno dobro za njegovu namćorastu majku. Ona veruje da su njene roditeljske tehnike prilično mudre, ali ova 80-godišnjakinja i dalje tretira Grua kao da ima 8 godina. Njen preterani kriticizam uticao je na to da Gru čini sve veće podlosti kako bi impresionirao svoju majku.

● Gruov ludi naučnik, dr NEFARIO (Rasel Brend) ima otprilike 150 godina i oscilira između momenata genijalnosti i crnih rupa u svesti. Uvek vredno radi na pravljenju neverovatnih vozila i oružja, Nefario je (ponekad) pametan ko pčelica. Međutim, njegov sluh je počeo da nestaje pre najmanje 50 godina.

● Mala, nestašna, žuta stvorenja, podanici (Pijer Kofin, Kris Reno i Džemejn Klement) sačinjavaju Gruovu ne baš pametnu ekipu. Vredni i odani svom vođi i njegovim ludačkim poduhvatima, podanici su srećni što služe kao njegove lutke za testiranje bezbednosti. Kad upoznaju Gruovu usvojenu decu, shvatiće da su tri devojčice podjednako zanimljive kao i oni.



GROZAN JA (DESPICABLE ME) I U 3D-U!
Premijerno 5.septebra u 14 i 16h, bioskop Roda
U bioskopima od 9. septembra 2010.

Žanr: 3-D animirani film
Uloge:Stiv Karel, Džejson Sigel, Rasel Brend, Vil Arnet, Kristin Vig,
Deni Mekbrajd, Džemejn Klement i Džuli Endrus
Režija:Kris Renod i Pjer Kofin
Scenario:Sinko Pol, Ken Dorio
Producenti: Kris Meledandri, Džon Koen, Dženet Hili
Izvršni producent: Nina Rapaport-Roven


<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..