Film „Varvari“ je tinejdžerska drama o odrastanju u svetu bez perspektive, portret jedne mlade generacije koja stasava u društvu izgubljenih vrednosti. Junak priče Luka je mladić na pragu punoletstva koji, zajedno sa svojim najboljim drugom Flešom, vodi navijače lokalnog drugoligaškog tima iz predgrađa. Rastrzan između uslovne kazne, porodičnih problema i tajne veze sa devojkom jednog od fudbalera, Luka očajnički pokušava da pronađe svoje mesto u okruženju.


17. februar 2008. Kosovo je proglasilo nezavisnost, a vlada Republike Srbije odlučuje da organizuje velike demonstracije u Beogradu, na kojima bi građani izrazili svoj protest.


Mladenovac, devastirano industrijsko mesto na obodu Beograda u kome odrasta Luka, problematični tinejdžer na pragu punoletstva koji, zajedno sa svojim najboljim drugom Flešom, vodi navijače lokalnog drugoligaškog tima.

 

Prilikom nenejavljene posete socijalne radnice, Luka saznaje da je njegov otac, za koga je verovao da je nestao na Kosovu, zapravo živ i da se preko centra za socijalni rad interesuje za njega, ali da majka to skriva i ne dozvoljava bilo kakav kontakt među njima.

 

Rastrzan između porodičnih problema, pritiska uslovne kazne, i osećanja prema devojci koju ne može da ima, Luka puca i slomi nogu fudbaleru lokalnog kluba. Sada je pod poterom ljudi koji žele osvetu zbog propale investicije i čak se i ostali iz Lukine grupe distanciraju od njega.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..