U sredu, 20. avgust, u 20:30h posetioci Filmstreet-a će moći da pogledaju poznatu komediju – “Kolo sreće se okreće”, koja će biti prikazana u Uskočkoj ulici (između Cara Lazara i Knez Mihailove). U ponedeljak, ljubitelji filma okupili su se na Zemunskom keju uz film „My own prívate Idaho“. Uživali su uz ovu dramu iz 1991, reditelja Gus Van Sant-a i zvezde bioskopskih ekrana-Keanu Reevs-a i River-a Phoenix-a.

 

“Kolo sreće se okreće” iz 1983. je savremena filmska adaptacija Mark Tvenovog „Bogataša i prosjaka“ kao komedija situacije u najboljem maniru John-a Landis-a (Braća Bluz). Reč je o zameni pozicija i identiteta Dan Aykroyd-a i Eddie-a Murphy-a na vrhuncu slave 2 glumca, koji su obeležili početak 80tih. Ovo je ujedno i najraniji realni prikaz berzanskog poslovanja pre Stone-ovog “Wallstreeta” i Scorceze-ovog “Vuka s Volstrita”.

 

Radnja prati biznismena Louis-a koji je zaposlen u brokerskoj firmi braće Mortimer. Louis jednog dana naleti na sitnog uličnog kriminalca, Billy Ray Valentine-a, za kog misli da će ga pokrasti, pa mu namesti da ga uhapse. Ipak, braća Mortimer, zainteresovani da vide šta bi se desilo kada bi Louis ostao bez posla i ponižen, odluče da je zanimljivije da Louis bude uhapšen umesto Valentine-a. Tako, Valentine umesto hapšenja dobije Louis-ov posao.

 

Ovaj film bio je nominovan i za Oskara kojeg nažalost nije osvojio.

 

Ljubitelji dobrog filma i Filmstreet-a, vidimo se, u sredu, u Uskočkoj!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..