Priča o postapokaliptičnom svetu reditelja Vesa Bola „Lavirint – Nemoguće bekstvo“, u domaće bioskope stiže od 18. septembra. Ljubitelji misteriozne avanture koja u sebi sadrži elemente trilera, biće u prilici da u novom trejleru studija “20th Century Fox” vide zašto je ovo ostvarenje najavljeno kao jedno od najočekivanijih u 2014. Pogledajte Trejler

 

Novi trejler prikazuje kako na Ledinu, opasanu divovskim Lavirintom prepunim tajni stiže Tomas (Dilan O'Brajen), kome je izbrisano celokupno pamćenje. Upoznaje momke koji preživljavaju na Ledini već dve godine, pokušavajući da pronađu način da pobegnu kroz Lavirint koji okružuje njihov životni prostor. Mladići sami uzgajaju hranu i obezbeđuju osnovne stvari za život. Svakih trideset dana u zajednicu stiže novi mladić. Unutar zidina novog doma, Tomas pokušava da se uklopi u zajednicu, ali i saznaje pravila igre kojih mora da se pridržava.
 
Pri izlasku sunca zidovi Lavirinta se podižu i posebnoj grupi momaka - trkačima se pruža prilika da pronađu izlaz. Kada se jednom nađu u Lavirintu i ako shvate da ne mogu da pronađu izlaz, važno je da pre zalaska sunca dođu do Ledine. Ako ne dođu, nepoznata stvorenja tu su da im zagorčaju život. Niko se živ nije vratio iz Lavirinta nakon noći provedene u njemu.
 
Ubrzo nakon dolaska Tomasa, među zatočenicima se pojavljuje još jedan novi član - Teresa (Kaja Skodelario). Prva devojka na Ledini izaziva pometnju i svi se pitaju šta je sledeće, jer je ona donela neverovatnu poruku “Više ništa neće biti isto”.  
 
Mladi glumac Dilan O'Brajen, glumačko iskustvo stekao je u televizijskoj seriji „Teen Wolf“ i komediji „Mlađi referenti“. U ostalim ulogama su Kaja Skodelario, poznata iz serije „Skins“ i po ulozi u videu Robija Vilijamsa za pesmu „Candy“, i odlični Tomas Brodi-Sangster, koji trenutno igra u seriji „Igra prestola“, a poznat je i po ulozi u filmu „U stvari ljubav“.

Film je zasnovan na romanu „Lavirint - Nemoguće bekstvo“ Džejmsa Dašnera, koji će se u domaćim knjižarama sa filmskom koricom naći od 10. avgusta u izdanju kuće "Urban Reads".

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..