Prvi put na Filmstreet festivalu gostovalo je i pozorište. Prva Filmstreet predstava pod otvorenim nebom “U samoći pamučnih polja”, odigrana je u utorak pred skoro 1,000 posetilaca. Fenomenalni Milutin Milošević i Vladimir Aleksić, u mističnim ulogama Trgovca i Kupca, ostavili su poseban utisak na posetioce svojom fantastičnom glumom. Ovo je ujedno bilo i poslednje igranje predstave “U samoći pamučnih polja” ove sezone.


Sa druge strane, Filmstreet festival nastavlja svoje filmsko putovanje po Beogradu, pa će tako, u četvrtak, 10. jula, u 20:30, na zemunskom Lidu filmofilima pružiti mogućnost da uživaju uz film “Pobeda”.


Ova projekcija namenski je posvećena oživljavanju jednog od kultnih beogradskih mesta - zemunskog Lida. Cilj Filmstreet-a jeste zapravo reaktivacija Lida kao čuvenog beogradskog kupališta i divne plaže na Dunavu, sa specijalnim akcentom na kulturnu ulogu koju ova lokacija može imati. Kao takvo, Lido je još jedna lokacija kojom će Filmstreet Beograđanima približiti pravu letnju atmosferu na reci.


“Beg u pobedu” predstavlja još jednu posvetu Filmstreet-a događanjima u svetu i to ovog puta, ni manje ni više, već fudbalskom mundijalu u Brazilu. U susret samom finalu svetskog prvenstva 2014, film “Escape to victory” predstavlja uvod u najveću fudbalsku utakmicu koja će biti odigrana za protekle 4 godine.


Radnja filma smeštena je u vreme Drugog svetskog rata i opisuje futbalski meč koji treba da bude odigran između grupe Naci oficira i njihovih zatvorenika. Zatvorenici ovaj fudbalski meč vide kao potencijalni način da pobegnu iz logora. Film je zapravo inspirisan pravom serijom igara u Kijevu, odigranih tokom nemačke okupacije.


Film “Beg u pobedu” delo je reditelja John-a Huston-a iz 1981. godine, dok je scenario napisao upravo naš sugrađanin, Đrođe Milićević. Glavnu ulogu u filmu igra Sylvester Stallone, dok mu društvo čine Pele, Michael Caine i Bobby Moore.
Dođite da zajedno stvorimo atmosferu čuvene Kopakabane u sred Beograda.


Sve detalje i informacije u vezi sa ovom svojevrsnom avanturom možete pronaći na stranicama Filmstreet-a na društvenim mrežama.


Vidimo se na Lidu u četvrtak!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..