U središtu novog filma Ridlija Skota je priča o izlasku Jevreja iz Egipta. U ostvarenju „Egzodus: Bogovi i kraljevi“, poznati reditelj je okupio najveće zvezde Holivuda, Kristijana Bejla, Džoela Edžertona, Arona Pola, Sigurni Viver, Bena Kinslija i Džona Tortura. Filmski spektakl „Egzodus: Bogovi i kraljevi” bioskopska publika u našoj zemlji biće u prilici da vidi od 18. decembra.


Ridli Skot („Gladijator”, „Blade Runner“, „Prometej“) je Kristijanu Bejlu poverio glavnu ulogu Mojsija, koji je izveo Jevreje iz Egipta na slobodu u obećanu zemlju, nakon sukoba sa egipatskim faraonom Ramzesom II koga igra Džoel Edžerton. Priča filma je zasnovana na Knjizi Izlaska, koja je deo Starog zaveta.

 

Trejler pogledajte OVDE

Skot je snimanje „Egzodus: Bogovi i kraljevi” započeo odmah po završetku snimanja filma „Savetnik“ (The Counselor). Poznatom holivudskom reditelju je bilo bitno da prikaže manje poznate detalje iz života Mojsija i Ramzesa II. Film je sniman u Španiji, Maroku i Engleskoj.

Scenario za film napisali su Adam Kuper i Bil Kolaž, a studio „20th Century Fox“ je u poslednjem trenutku doveo scenaristu „Šindlerove liste” Stivena Zailijana koji ga je doradio.

Poslednji film oskarovca Kristijana Bejla bio je „Američka prevara” (American Hustle), dok je Džoel Edžerton najpoznatiji po svojim ulogama u filmovima „Veliki Getsbi“ (The Great Gatsby) i „Ratnik“ (Warrior).

 

U biblijskom filmskom spektaklu „Egzodus: Bogovi i kraljevi” takođe glume Aron Pol (Aaron Paul), Džon Torturo (John Turturro), Sigurni Viver (Sigourney Weaver) i Ben Kingsli (Ben Kingsley).

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..