Filmstreet je u utorak  1. jula “zaplovio” Savom na Parobrodu Župa. Uprkos, ograničenom broju mesta, na čuvenom parobrodu starom 100 godina, i u okolini, okupilo se oko 200 ljudi. Ljubitelji filma ovom prilikom, uživali su uz kultni višestruko nagrađivani triler „Francuska veza“. Druga projekcija u julu biće čuveni film “Tragači”, koji će biti prikazan u petak, 4. jula, na uglu Palmotićeve i Milutina Bojića, u 20:30h.


Film “Tragači” snimljen je 1956. Godine u režiji John Ford-a i istorijski referentnom ulogom John Wayne-a. Film prati Ethan-a Edwards-a (John Wayne), veterana građanskog rata koji je u potrazi za svojom nećakom i večitoj borbi protiv indijanskih plemena. John daje poseban motiv filmu, kao čovek koji traži spas i iskupljenje.


Ovaj čuveni holivudski vestern iz pedesetih do dana današnjeg poslužio je kao inspiracija mnogim režiserima, pa se tako delovi scenarija i motivi filma mogu pronaći i u filmovima Brian De Palma-e, George Lucas-a, Martin Scorsese-a, Paul Schrader-a i Sergio Leone-a.


“Tragači” na Filmstreet-u predstavljaju i posvetu istoriji Amerike, obzirom da se 4. jul obeležava kao jedan od najvećih praznika - Dan nezavisnosti Sjedinjenih američkih država, čija ambasada u Beograda je i jedan od veoma značajnih partnera Filmstreet-a.  


Čekamo vas u petak, na uglu Palmotićeve i Milutina Bojića!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..