logo-kinobusVideo turneja koja počinje u Francuskoj, a zavrsava se u Srbiji. Kinobus čini konvoj kombija koji nose svu neophodnu filmsku opremu. Ova mobilna radionica video produkcije omogućava učesnicima 72 sata Kino kabarea u kojem su učesnici pozvani da se izraze koristeći video kao glavni medijum.

Osnovna ideja ovog projekta je da za vreme trajanja turneje okupi najrazličitije video umetnike, glumce, muzičare, tehničare zvuka kako bi stvarali filmove bez ikakvih ograničenja i uprkos svim preprekama. Kinobus veruje u pluralnost zanrova i sve vidove umetničkog procesa od onog najnapornijeg do najležernijeg. Misija KINO projekta jeste da okupi sve umetnike koji veruju da kvalitet jednog filma ne zavisi isključivo od budžeta za produkciju. Kinobus je eksperimentalna laboratorija i povoljno tlo za sve one koji imaju pregrst ideja i žele da ih realizuju, a da pritom izbegnu već tradicionalne i ustaljenje načine.

Moto je: ‘Uradi dobro ni sa čim, uradi bolje sa malim i uradi sada!’

Kinobus je gostovao na brojnim filmskim festivalima u Montrealu, Kvebeku, Hamburgu, Berlinu, Mancesteru, Briselu i šire.

Kinobus ce boraviti u Beogradu u Kulturnom centru REX u periodu od 22. do 26. avgusta.

Tim povodom pozivamo sve koji žele da se prepuste ovom jedinstvenom umetničkom izazovu! Poziv se ne odnosi samo na one iz sveta filma vec i na sve druge ljude koji su željni avanture, profesionalce i amatere. Dodjite da razmenimo znanja, iskustva, tehničke resurse, dodjite da stvaramo zajedno i da se dobro zabavimo.

Vise informacija na sajtu http://www.kinobus.com

Prijave slati na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..