Cinema City su prethodnih dana obeležile čak dve uspešne, pune, premijere – svetska premijera filma Čudna šuma Sabolča Tolnaija, kao i premijera filma Love Hunter: Priče iz njujorškog taksija Nemanje i Branislava Bale. U petak u 21h u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine nas očekuje žurka Dunavske festivalske mreže – Best Regional Music Video Award Party – na kojoj će nastupiti E-play i emitovaće se najbolji spotovi selekcije regionalnih muzičkih videa, nastale u saradnji sa MTV-jem. Pored benda E-play nastupaće i DJ-evi, a ulaz na događaj je slobodan.

 

U subotu Cinema City zatvara film Loša kosa, pobednik festivala u San Sebastijanu, kao i live nastup Love huntersa na Amstel Open Airu.

 

Sedmo izdanje Cinema City internacionalnog filmskog festivala ušlo je u svoj šesti dan i biće zatvoreno sutra, 28. juna. Prethodne festivalske dane obeležile su domaće premijere, prisustvo domaćih i stranih gostiju na festivalu i njihovi razgovori sa publikom, kao i Industry program za filmske profesionalce i Campus za mlade filmske stvaraoce.


DFN ŽURKA: BEST REGIONAL MUSIC VIDEO AWARD PARTY


Cinema City, u saradnji sa MTV-jem, u četvrtak je predstavio novu ‘’pop-up’’ festivalsku selekciju, koja je okupila 25 sjajnih regionalnih muzičkih spotova u takmičenju za nagradu za najbolji muzički video. Ovim povodom nas danas očekuje i sjajan muzički događaj - Danube Festivals Network žurka pod nazivom Best Regional Music Video Award Party u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. Na platou ispred MSUV nastupiće fantastični E-play sa početkom u 21h, a na fasadi MSUV biće projektovani najbolji muzički spotovi izvođača poput Bad Copy-a, Jarbola, Partibrejkersa, Dubioza kolektiva, Lollobrigide, Svi na pod! i Zemlje gruva!. Za dobru atmosferu biće zadužen i Cinema City Resident DJ u atrijumu Muzeja. Ulaz na ovaj događaj je slobodan. Žurka Best Regional Music Video Award Party deo je projekta Dunavska festivalska mreža koji Cinema City realizuje uz partnerske festivale - Exit i Mikser. Projekat je podržala Evropska unija i Austrijska razvojna agencija (ADA).


ZATVARANJE LIVE NASTUPOM LOVE HUNTERSA


7. Cinema City biće zatvoren sutra projekcijom filma Loša Kosa, rediteljke Marijane Rondon, pobednikom festivala u San Sebastijanu. Pre filma, u 20h u Arena Cineplexu, biće dodeljene nagrade za najbolja ostvarenja na Cinema City festivalu, prema odlukama žirija. Po završetku ceremonije, uslediće konferencija za štampu na kojoj će prisustvovati dobitnici nagrada. Festival će zatvoriti live nastup Love huntersa, koji će održati koncert u 23h na Amstel Open Airu, nakon projekcije filma Love Hunter: Priče iz njujorškog taksija, Nemanje i Branislava Bale u 21.15h. Na projekciju Love huntera, kao i koncert zatvaranja, ulaz je slobodan.


Ove godine, kompanija NIS dala je podršku Cinema City festivalu u okviru Javnog konkursa Zajednici zajedno i programa društveno odgovornog poslovanja usmerenog na razvoj lokalne zajednice. Ovaj konkurs je raspisan na teritoriji 11 gradova i opština u kojima NIS posluje i realizuje se već šestu godinu zaredom. Podrškom festivalu Cinema City, kompanija NIS želi da afirmiše umetnost i umetničke vrednosti, pre svega, mladih i talentovanih stvaralaca.


Cinema City je podržao Amstel. Podršku festivalu su dali i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Evropska unija, Austrijska razvojna agencija, Grad Novi Sad, kao i drugi donatori.

 

 

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..