Filmstreet je u ponedeljak 23. juna okupio i oduševio oko 400 ljubitelja filma projekcijom kultnog „science-fiction“ ostvarenja Stenlija Kjubrika, “2001. Odiseja u svemiru”. Već u sredu, 25. juna,  Filmstreet će po prvi put ugostiti jedno od najboljih ostvarenja nemačke kinematografije -“Život drugih”. Dobro poznato mesto ispred UK “Parobrod” (Ugao Kapetan Mišine i Jevremove) i stari već tradicionalni početak filma od 20:30h.


„Život drugih“ je jedini film na repertoaru Filmstreet-a koji je snimljen nakon 2000. godine. Ipak, svoje mesto na platnu Filmstreet-a zaslužio je kao najbolji nemački film u poslednje dve decenije i prvi koji je progovorio o ličnim dramama običnih ljudi u epohi komunizma Istočne Nemačke i vladavine tajne policije Štazi. Radnja filma smeštena je u 1984.godinu i istočni Berlin.

Ova nemačka drama, snimljena 2006.godine, predstavlja debitantsko delo Florijana Henkel von Donersmarka i dobitnik je velikog broja nagrada, između ostalih i Oskara za najbolji strani film, nagrada Argentinske, Brazilske, Britanske I Bavarske filmske akademije takođe za najbolje ostvarenje sa neengleskog govornog područja, Zlatni globus, I mnoge druge.
Projekcija filma se realizuje u saradnji sa nemačkim Goethe Institutom.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..