Dokumentarni četvrtak Slobodne zone u svom aprilskom izdanju beogradskoj publici otvara priliku da vidi nastanak i razvoj jednog originalnog fenomena u savremenoj muzici - Narko koride. Film ćemo prikazati 24. aprila u Kulturnom centru Rex, sa početkom u 20 časova. Prodaja karata  počinje od  sutra, 22. aprila u Rexu radnim danom od 11h – 16h, a na dan projekcije od 11h – 20h. Cena ulaznice je 200 dinara.

Za stanovnike Meksika i Latino populaciju u SAD-u ne postoji popularniji muzički žanr od narkokoride. Ove krvožedne  i  eksplicitne ode posvećene delatnostima kartela droge i meksičkih narko bosova otvoreno veličaju nasilje, opijate i novac. Kao gengsta rep devedesetih, Narkokorida je pokret koji danas preti da izbije u mejnstrim kulturu. Film obiluje ekskluzivnim snimcima sa prvih linija fronta u ratu protiv droge, kao i nastupa u kojima se upoznajemo sa vodećim izvođačima Narkokoride, najnasilnije muzičke subkulture u Americi.

Šol Švarc je izraelski reditelj i nagrađivani fotograf koji je filmom Narko kultura uspešno debitovao na Filmskom festivalu u Sandensu prošle godine. Pre ulaska u dokumentare vode Švarc je radio kao fotoreporter za časopis Tajm, Diskaveri , Histori kanal i CNN. Trenutno radi na svom drugom dugometražnom dokumentarnom filmu.

 

Festivali:
Međunarodni filmski festival Sandens, SAD, 2013.
Međunarodni filmski festival Berlinale, Nemačka, 2013.
Međunarodni filmski festival Tribeka, SAD, 2013

 

Trejler filma: ovde

 

VIDIMO SE U SLOBODNOJ ZONI!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..