zvonko3Obaveštavamo vas da je objavljen muzički program 17. Festivala evropskog filma Palić, koji će se održavati paralelno na dve lokacije: na Ženskom štrandu - LMX VIP stage i na prostoru Jachting kluba - Balanso After party DJ's.


Balanso After party DJ's (Jachting klub)
U noćnim terminima, od 23h, posetioce će u Jachting klubu zabavljati beogradski Balanso DJ tim.

- Ponedeljak, 19. jul - Pavle Veljković (Stand By, B92)
Kao što je Stand By uvod u radijsku emisiju Balanso koja se emituje svakog ponedeljka na talasima Radija B92, tako i uvod u noćno klupsko druženje na Paliću sa zadovljstvom prepuštamo Pavlu Veljkoviću, jednom od naših najčuvenijih radijskih disk-džokeja. Oprobana across the board muzička selekcija kojoj ne promiče nijedno kvalitetno muzičko ostvarenje bez obzira na žanrovsku opredeljenost.

- Utorak, 20. jul - Phillie P
Mlada nada Balanso tima, Filip Petković je originalni beogradski beat-maker, koga okupiraju koreni hip-hopa. On će voditi posetioce kroz prostore američke crne muzike sa akcentom na sve što u sebi nosi "brejk".

- Sreda, 21. jul - Spacewalker Milić

- Četvrtak, 22. jul - Nebojša Jazmate
Originalni Balanso tim će za gramofonima puštati najinteresantnije momente plesne muzike od 60-ih na ovamo - jazz, funk, soul, brazil, latino, hip hop, house. U pitanju je, pre svega, muzika idealna za ples. 

LMX VIP Stage (Ženski štrand) - 18. - 22. jul

- Nedelja, 18.jul, 23h – Gabor Lengyel Retro Party
Sada već legendarni muzički producent, aranžer i kompozitor (sarađivao sa grupom Indexi, Biserom Valetanlić, Zdravkom Čolićem, Željkom Bebekom, itd.) provešće posetioce kroz najveće hitove 60-ih i 70-ih.

- Ponedeljak, 19. jul, 23h – Perpetuum mobile
Poznati subotički klupski bend, Perpetuum mobile, godinama pravi odličnu atmosferu u klubovima širom Srbije, i po okolnim zemljama. Nastupali su na EXIT-u, Beer Festu i Beogradskom sport festu.

- Utorak, 20. jul, 23h – ABBA Real Tribute
Kad se na jednom mestu nađu umovi koji su stvorili bendove poput Mamurnog jutra ili Suncokreta, nastaje zanimljiv spoj sa iznenađujućim zvukom za sve njihove dotadašnje fanove - zvuk 70-ih - ABBA, ili po njihovom - Prabbabba.

- Sreda, 21. jul, 23h - Karaoke Party
Sada već tradicionalni i nezaobilazni deo programa Ženskog štranda u vreme Festivala evropskog filma Palić.

- Četvrtak, 22. jul, 21h – Zvonko Bogdan i vojvođanski tamburaši
Počasni građanin Subotice i tamburaška legenda Zvonko Bogdan, u čast 17. Festivala evropskog filma na Paliću, i ove godine prirediće žurku sa najboljim vojvođanskim tamburašima. Ovogodišnji koncert biće specifičan po tome što će to biti poslednja žurka pre početka renoviranja Ženskog štranda i što će bard tamburaške muzike premijerno izvesti i nekoliko novih pesama sa novog albuma koji je u pripremi. Ovaj Zvonkov specifični letnji nastup na Paliću svake godine je rasprodat barem nedelju dana unapred, jer je dostupan za svega 250 posetilaca. Zbog toga će ove godine ulaznice biti dostupne od 1. jula. Karte za zonu A (sredina) su 1.500 dinara, za zonu B (levo i desno) - 1.200 dinara, a za stajanje u zoni C (kod kabina) - 800 dinara. Ulaznice se mogu nabaviti isključivo putem telefona 063/511-730.

***


Sedamnaesto izdanje Festivala evropskog filma Palić biće održano od 17. do 23. jula na više lokacija u prelepom prirodnom okruženju kraj jezera Palić, kao i u Subotici.

Festivalski program sačinjava devet filmskih selekcija: Takmičarski program, Paralele i sudari, Mladi duh Evrope, Novi belgijski film, Novi mađarski film, Eco Dox, Dečji program, Omaž program za dobitnike nagrade „Aleksandar Lifka“ i ERSTE Underground Spirit.

Najboljim filmovima u okviru glavnog Takmičarskog programa biće dodeljene nagrade – „Zlatni toranj“ za najbolji film, „Palićki toranj“ za najbolju režiju i „Specijalna nagrada žirija“. Međunarodni žiri kritike dodeliće „Tolerance Award“ za najbolji film iz programa Paralele i sudari.
Festival dodeljuje dve nagrade „Aleksandar Lifka“ za izuzetan doprinos evropskom filmu, čiji su ovogodišnji dobitnici Konstantin Gavras i Goran Marković.
Festival takođe dodeljuje i nagradu „ERSTE Underground spirit“ za izuzetno umetničko stvaralaštvo na polju nezavisnog filma koja će ove godine biti dodeljena našem reditelju Želimiru Žilniku.
I ovogodišnjim izborom najkvalitetnijih ostvarenja savremene evropske kinematografije Festival evropskog filma Palić ispunjava svoju humanističko-emancipatorsku misiju, boreći se za autonomnost savremenog čoveka u carstvu globalne kulturne industrije.


Posetite zvaničnu prezentaciju Festivala na adresi - www.palicfilmfestival.com

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..