Pobednik konkursa „NISpiracija filmom“, takmičenja koje je organizovao NIS kao generalni sponzor ovogodišnjeg FEST-a je kratki video film, autora Danila Crnogorca iz Beograda. Nagrađeni rad bio je inspirisan domaćim filmom „Nacionalna klasa“. Pobednik konkursa je nagrađen putovanjem na jedan od najprestižnijih filmskih festivala u Evropi „Karlove Vari“ koji će se održati u julu ove godine.

 

Žiri u sastavu selektora FEST-a Ivana Karla, dramaturga Dimitrije Vojnova i reditelja Slobodana Pešića imali su zadatak da  izaberu i proglase pobednikom najbolji video film. Zadatak takmičenja bilo je snimanje poznate filmske scene u trajanju od 14 sekundi, koji su takmičari slali na NIS-ov Instagram profil.  Učesnici konkursa su inspiraciju pronalazili u poznatim filmskim ostvarenjima poput Pulp Fiction, Brilijantin, Tri boje crveno, Psiho, Matriks, Star Wars, Transporter.

 

Konkurs „NISpiracija filmom“ je osmišljen sa željom da podstakne publiku FEST-a na kreativnost i dobru zabavu, što je sudeći po odzivu i kvalitetu poslatih radova i postignuto.

Sve video snimke pristile na konkurs „NISpiracija filmom“ možete pronaći preko Instasgram aplikacije na vašem telefonu, unošenjem  hashtag-a #nispiracija. Ukoliko želite da pogledate snimke preko računara, unesite #nispiracija na sajtu www.webstagram.com

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..