DADDY G NA OSMOM KONTAKTU U DORĆOL PLATZU

DADDY G NA OSMOM KONTAKTU U DORĆOL PLATZU
čet, 21. mart 2024
Beograd, Srbija

Direktno iz Bristola na Kontakt konferenciju, showcase i festival stiže osnivač Massive Attacka, rodonačelnik trip-hop žanra - DADDY G! Na samom otvaranju osmog Kontakta, 21. marta 2024, Daddy G će u Dorćol Platzu svojim DJ setom pokazati zašto važi za jednog od glavnih reformatora savremene muzike. Grant Marshall, kako je pravo ime Daddy G-ja, postao je simbol bristolske muzičke scene još početkom '80-tih kao deo The Wild Bunch sound systema u kojem se i susreo sa još dva kasnija člana Massive Attacka.

U istoj ekipi su bili i Robert del Naja i Andrew Vowles. Prava popkulturna istorija, koja je planetarni muzički svet okrenula naglavačke, desila se po razilasku The Wild Buncha, a kada je ova trojka (Del Naja, Vowles i Marshall) formirala Massive Attack.

Daddy G ne nastupa često, posebno ne poslednjih godina, a tek ne u našim krajevima. Zahvaljujući kolaboraciji British Council-a i Kontakta, ekskluzivni deo revijalnog muzičkog programa naše najvažnije muzičke konferencije uveličaće upravo Daddy G svojim prisustvom i setom koji će pamtiti i Beograd i region.

Ulaznice po ceni od 1.500 dinara dostupne su na Ticket Vision prodajnim mestima, kao i na tickets.rs

Kontakt konferencija, showcase i festival održaće se osmi put u Beogradu. #Kontakt24 očekuje nas od 21. do 24. marta 2024. u organizaciji producentske kuće „Kontakt konferencija“ i promoterske kuće Odličan Hrčak.

#Kontakt24 će ponovo u martu Beograd učiniti centrom susreta profesionalaca iz sfere muzičkog biznisa. Novo izdanje Kontakta obeležiće koncerti, izložbe, tribine, paneli, kreativne radionice i javne diskusije koje imaju za cilj da dodatno unaprede rad svih sektora koji čine kreativne industrije i industriju zabave.

ilustracija: Dejan Marić


Dorćol Platz
Dobričina 59, Beograd
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..