„TIHI PEJZAŽI“ (SILENT LANDSCAPES)

„TIHI PEJZAŽI“ (SILENT LANDSCAPES)
sub, 25. mart 2023

Grčka pijanistkinja ERATO ALAKIOZIDOU održaće koncert u Ustanovi kulture Gvarnerijus u subotu, 25. marta, s početkom u 20 časova. Publika će imati priliku da uživa u klavirskim minijaturama kompozitora iz Portugala, Španije, Italije i Grčke a umetnica će ujedno predstavidi dela sa svog novog CD-a „Silent Landscapes” i CD-a „In Blue and White”.  Ulaz na koncert je slobodan uz obavezne rezervacije, zbog ograničenog broja mesta. Erato Alakiozidou pripada generaciji umetnika usmerenih na promociju savremenog muzičkog repertoara. Od 2000. godine aktivno je angažovana na izvođačkim ili snimateljskim projektima usredsređenim na dela grčkih kompozitora 20. i 21. veka.

Ugledni grčki i strani kompozitori posvetili su Erato dela, koja je potom premijerno predstavila na više od 150 svetskih nastupa. Njen repertoar obuhvata širok spektar klasične i savremene muzike.

Pored premijernih izvođenja dela grčkih kompozitora, Erato nastavlja da igra odlučujuću ulogu u organizovanju novih muzičkih inicijativa u Grčkoj. Nakon osnovnih studija u rodnoj zemlji, usavršavanje je nastavila u Belgiji, Nemačkoj i Švajcarskoj, kod eminentnih umetnika i pedagoga kao što su Roberto Sidon, Julia i Konstantin Ganev, Nikolas Astrinidis.

Grčki i međunarodni muzički kritičari hvalili su njenu celokupnu umetničku aktivnost, a nagrađena je i nagradom Grčke unije pozorišnih i muzičkih kritičara.

Erato je snimala za Protasis Productions, Subvais Music, Ankh Productions i Odradek Records (od 2017). Silent Landscapes je njen prvi projekat sa DaVinci Records.

Erato je angažovana u različitim oblastima savremenog stvaralaštva: savremeno muzičko izvođenje, repertoarsko istraživanje tematskih celina, obrazovni programi, istraživanja, pedagoški projekti, montaža, pisanje eseja i umetničko planiranje-produkcija-menadžment. Poslednjih godina svoje interesovanje usmerava na repertoar kamerne muzike savremenih kompozitora.

Erato živi u Solunu, u Grčkoj, često putuje i nastupa na koncertima, festivalima, muzičkim projektima i takmičenjima širom sveta.

Ulaz je slobodan uz obavezne rezervacije zbog ograničenog broja mesta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili 066/8028-368.
 


 



<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..