Austrijska kabaretistkinja srpskog porekla nastupa u beogradskom Teatru Vuk

Austrijska kabaretistkinja srpskog porekla nastupa u beogradskom Teatru Vuk
čet, 30. mart 2023
Beograd,

Malarina, austrijska kabaretistkinja srpskog porekla, nastupiće 30. marta u 19 časova u Teatru Vuk, gde će predstaviti program „Srbi umiru polako“. Malarina je rođena u Srbiji. Njeni roditelji su u Insbruk u Austriji došli kao gastarbajteri, a ona se 2011. godine preselila u Beč, gde je studirala komparativnu književnost. Od 2019. pokušava da doprinese doprinese međunarodnom razumevanju između ,,Švaba” i ,,Yugosa” kroz kabare. Dobitnica je austrijske Nagrade za kabare 2022. i nagrade Salcburški bik 2023. godine, a njen nastup je prilikom dodele ovog priznanja opisan kao „lukava i dirljiva mešavina primenjene etnologije, političke satire i komičnog preispitivanja odnosa Austrije i Srbije obeleženog ponosom i predrasudama.”

Malarina u ovom programu poziva na čas istorije od Sarajeva do Ibice i bavi se “bolnim gubitkom” austrijskog desno orijentisanog političara i bivšeg vicekancelara HC Štrahea.
 
,,Put srpskih gastarbajtera vodio je od Integration Classic do Assimilation 1.0 iz straha od Hajdera. Ljubav prema vicekancelaru Štraheu dovela je do apgrejda na Assimilation 2.0 – proširena verzija sa dodatkom Ksenofobije i Islamofobije. Eh, kako ćemo mi Srbi sad dalje bez HC Štrahea?”, stoji u opisu predstave, koja će biti izvedena na nemačkom jeziku.
 
Malarinin nastup organizuje Austrijski kulturni forum u Beogradu, uz podršku austrijskih kompanija Confida Tax Audit Consulting, Immorent Singidunum d.o.o. i Wolf Theiss.

Foto: Vanja Pandurević


UK Vuk Karadžić
Bulevar kralja Aleksandra 77a, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..