Povratak nakon pet godina:Helem Nejse

Povratak nakon pet godina:Helem Nejse
sub, 18. mart 2023, 21:00 h
Beograd,

U Beograd u Zappa bazu u subotu, 18. marta stiže sarajevska koncertna senzacija Helem Nejse. Uoči koncerta objavili su duet s Amirom Medunjanin, a do sad su saradnje ostvarili i sa Dubiozom kolektiv, Edom Maajkom, Markom Louisom, Letu štuke, Božom Vrećom, Frenkie... Pet godina nakon premijernog samostalnog nastupa u Beogradu, vodeći sarajevski hip-hop kolektiv Helem Nejse vraća se pred beogradsku publiku. Prepoznatljivi kao koncertna senzacija koja kroz svoje nastupe spaja elemente muzike i teatra, svoju posebnu izvedbu uživo donose u subotu, na pozornicu Beton Hale “Zappa baze”.

U poslednjih deset godina, Helem Nejse, čiju osnovicu Čika Gagara, Stihomir Klepić i Domaćin izgradili su se u jedno od vodećih umetničkih imena Bosne i Hercegovine. Oni su reperi, glumci, autori najslušanije radijske emisije u BiH, voditelji vlastitog late night showa, kreativci iza popularnog animiranog serijala “Bruca Braca Bruda Brada” i pre svega, muzičari, koji će sami za sebe će reći “Nismo najbolji, al' smo jedini!”

Njihove pesme ispunjene su tekstovima ljubavne, kao i društveno-političke tematike, često inspirisane stvarnim likovima i događajima u društvu i neposrednoj okolini, a neretko sadrže i pokoju duhovitu doskočicu. Jedna od takvih je i nedavno objavljen singl “Ruža”, njihov duet s proslavljenom interpretatorkom sevdalinke Amirom Medunjanin, koja je za njih istaknula: “Sjajna su ekipa mladih ljudi s kojima sam se brzo našla na istoj talasnoj dužini.” Uz Amiru, do sada su saradnje ostvarili i sa vodećim regionalnim imenima kao što su Edo Maajka, Dubioza Kolektiv, Frenkie, Marko Louis, Letu Štuke i Božo Vrećo.

Nastupali su na brojnim festivalima širom regiona i Europe, kao što su Exit Festival, Mostar Summer Fest, Seasplash, Ferragosto Jam… održali desetine samostalnih koncerata u Zagrebu, Novom Sadu, Beču, Minhenu, Skoplju… Među posebnim nastupima svakako se ističe koncert sa Sarajevskom filharmonijom u sarajevskom Narodnom pozorištu.

Upravo su nastupi uživo mesto gde njihova muzička svestranost dolazi do vrhunca izražaja, te sa pravom nose epitet jedne od najboljih regionalnih koncertnih atrakcija, budući da na svaku pozornicu stižu u punoj bendovskoj postavi, što im daje dodatnu dozu energije.
 
U subotu, 18.marta ponovo stižu pred beogradsku publiku u novi koncetni proctor Zappa Baza (Beton Hala), gde će uz svoj dosadašnji repertoar, predstaviti i nove pesme, budući da uskoro objavljuju svoj četvrti po redu studijski album, naslovljen “Ozbiljna Zaebancija”, a koji je i službeno najavljen spomenutim singlom “Ruža”.

Ulaznice za koncert dostupne su u prodaji putem online sistema Gigstix te na svim prodajnim mestima platforme  po ceni od 800 dinara.

Foto: Helem Nejse official

 


Zappa baza
Bulevar vojvode Bojovića 30a, Beograd
<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..