Blek metal ceremonija ove srede u Atomu: stižu sibirska Grima i inđijska Pustoš!

Blek metal ceremonija ove srede u Atomu: stižu sibirska Grima i inđijska Pustoš!
sre, 8. mart 2023
Beograd, Srbija

U krugovima ljubitelja ekstremne muzike dugo se iščekuje koncert sibirskih blek metal blizanaca koji se kriju iza imena Grima, a pre njih će ovom prilikom u Atomu da nastupe domaći momci iz benda Pustoš. Datum za pribeležiti je 8. mart 2023. (sreda). Ulaznice mogu da se kupe po ceni od 1400 dinara preko Tickets.rs, na ulazu će koštati 1700 dinara. “Za sve koji nisu slušali Pustoš uživo do sad, donosimo vam naš autentičan spoj blek metala, epskih rifova i doom elemenata.

Pred vama će se naći pet pesama sa našeg debi albuma "Suton", a pošto trenutno radimo na novim pesmama, nadamo se da ćemo do koncerta uspeti da provučemo nešto od novog materijala. U svakom slučaju očekujte tesnu svirku i paklenu atmosferu i vidimo se u što većem broju,” izjavili su momci iz Pustoši ususret koncertu.

Pustoš je tročlani bend iz Inđije koji svoj stil muzike opisuju kao epski atmosferični blek metal. Koncertno aktivni od 2021. godine, iza sebe imaju jedan album pod nazivom "Suton", objavljen oktobra iste godine. Na albumu se nalazi sedam numera od kojih su pet blek metal pesama sa raznim uplivima drugih metal podžanrova, a ostale dve okarakterisane kao Dungeon Synth/Dark Ambient. Bend uveliko radi na komponovanju novog materijala, čiji će se delić moći premijerno čuti i na koncertu 8.marta uz standardni repertoar pesama sa albuma prvenca.

Prema Google Mapama od Beograda do Krasnojarska ima malo manje od 6500 kilometara. Minimalno toliko će da prevale Morbius i Vilhelm, blizanci koji su osnovali ovaj bend 2014. Započeli su kao isključivo studijski projekat, a prvi nastup uživo imali su tek 2021. Njihov zvuk može se opisati kao atmosferični blek metal s folk i pagan elementima. Dosad su izdali pet albuma, dok će aktuelni “Frostbitten” (2022.) promovisati ovom prilikom u Atomu. Grima je inače vrhovni bog koji čuva one koji žive u šumi, ali kažnjava sve koji ne poštuju prirodu. Zanimljivo, u španskom jeziku grima označava osećaj koji imamo kad neko noktima ili kredom zagrebe po ploči ili nekoj sličnoj površini.

SATNICA:
20:00 Ulaz
20:40 Pustoš
21:30 Grima

ODNOS GRIME PREMA RATU U UKRAJINI: Bend je osudio rusku agresiju na Ukrajinu te sudelovao u skupljanju novaca za žrtve rata, kao i ukrajinske muzičare koji su zbog toga morali da otkažu turneje.


Atom Live
Cara Dušana 13, Dorćol, Beograd
<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..