„MUZIKOM KROZ MUZEJ” Koncert Anje i Ukija Ovaskainen

„MUZIKOM KROZ MUZEJ” Koncert Anje i Ukija Ovaskainen
čet, 23. februar 2023

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u četvrtak 23. februara u 19 časova prisustvujete koncertu violinistkinje Anje Ovaskainen uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena, devetom koncertu u okviru treće sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda. Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858- 1296. Rezervacije se primaju svakog radnog dana u periodu od 9 do 15 časova. Cena karte iznosi 250 RSD.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već u petak 24. februara.

Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i snimci svih prethodnih koncerata ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Na programu su kompozicije Petra Iliča Čajkovskog i Morisa Ravela, a pored njih, kao već prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, biće izvedena i kompozicija iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Od druge sezone ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej” je obogaćen i nastupima muzičkih talenata.

Nakon izvanrednih koncerata mladih umetnika u prethodnoj sezoni, publika će biti u prilici da se upozna i sa darovitom višestruko nagrađivanom mladom violinistkinjom Anjom Ovaskainen.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Nedavno je iz štampe izašla interaktivna monografija „Muzikom kroz muzej”, koja putem QR kodova pruža mogućnost čitaocima da uživaju u koncertima iz prve dve sezone ciklusa.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..