Blek metal senzacija Grima stiže u Beograd iz dalekog Sibira!

Blek metal senzacija Grima stiže u Beograd iz dalekog Sibira!
sre, 8. mart 2023

Iz hladnog i dalekog Sibira u beogradski Atom stižu blek metal blizanci koji se kriju iza imena Grima. Datum za pribeležiti je 8. mart 2023. (sreda). Ulaznice mogu da se kupe po ceni od 1400 dinara preko sustava Tickets.rs. Prema Google Mapama od Beograda do Krasnojarska ima malo manje od 6500 kilometara. Minimalno toliko će da prevale Morbius i Vilhelm, blizanci koji su osnovali ovaj bend 2014. Započeli su kao isključivo studijski projekat, a prvi nastup uživo imali su tek 2021. Njihov zvuk može se opisati kao atmosferični blek metal s folk i pagan elementima.

Dosad su izdali pet albuma, dok će aktuelni “Frostbitten” (2022.) promovisati ovom prilikom u Atomu. Grima je inače vrhovni bog koji čuva one koji žive u šumi, ali kažnjava sve koji ne poštuju prirodu. Zanimljivo, u španskom jeziku grima označava osećaj koji imamo kad neko noktima ili kredom zagrebe po ploči ili nekoj sličnoj površini.

ODNOS PREMA RATU U UKRAJINI: Bend je osudio rusku agresiju na Ukrajinu te sudelovao u skupljanju novaca za žrtve rata, kao i ukrajinske muzičare koji su zbog toga morali da otkažu turneje.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..