Regionalna hit komedija „Vla Vla Vlajland“ stiže na Palić

Regionalna hit komedija  „Vla Vla Vlajland“ stiže na Palić
pet, 2. decembar 2022 - sub, 3. decembar 2022
,

Predstava kabare „Vla Vla Vlajland“, hit komedija s autorskim potpisom Ivana Lea Leme u izvođenju hrvatske glumačke zvezde Ecije Ojdanić, gostuje u velikoj sali bioskopa Abazija na Paliću 2. i 3. decembra u 20:30 časova. "Vla-vla-Vlajland Kabare" je predstava pozorišta Moruzgva koja je, zapravo, nastavak hit koprodukcije pozorišta Kerempuh i pozorišta Moruzgva ”Kabare preko veze”. U tom prethodnom kabareu posebne simpatije publike privukao je lik Vlajne čistačice koja se na posebno smešan način borila za svoju egzistenciju i u toj borbi doživela razne spoznaje atipične za vlastitu stereotipnu poziciju, a koju je igrala izvrsna Ecija Ojdanić.

Tu narodnu feminiskinju i zdravorazumsku heroinu u obruču patrijarhalnog društva u tranziciji  sudbina je odvela, kao i mnoge građane našeg regiona, u Nemačku. U predstavi “Vla Vla Vlajland Kabare” pratimo dogodovštine, kulturološke nesporazume i melodramske zavrzlame koje su je snašle u toj zemlji snova mnogih naših gastarbajtera. Kao i svaki kabare i ovaj je dramaturški prošaran satiričnim pesmama. Ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica da se fabularno predstava dotiče i korona virusa te fikcionalizacijom stvarnosti objašnjava kako se zapravo korona virus proširio svetom i kakve veze s tim ima ova pitoreskna Vlajna.
 
Autor kabarea “Vla Vla Vlajland” Ivan Leo Lemo subotičkoj publici poznat je po predstavama “Tramvaj zvani želja”, “Sećanje vode” i “Idealan muž” koje su se sa uspehom igrale na sceni Narodnog pozorišta Subotica. Prema njegovim rečima, kabare je zapravo kolažna forma u kojoj žanrovski kombinuje pripovedanje, stand up, burlesku i mnoge tipično kabaretske postupke kao što su liberalnost, fragmentarnost, apartnost, satiričnost,  provokativnost u izboru tema itd.
 
Od premijere 2020. do danas “Vla Vla Vlajland Kabare” je odigran 130 puta pred više od 37000 gledalaca osvojio je 9 nagrada za glumu i režiju, a Ecijina Vlajna je nakon uspeha ove predstave dobila još jedan nastavak - kabare “Čudo” u kome nakon svih dogodovština nekadašnja čistačica postaje predsednica Hrvatske. Gostovanje kabarea Čudo planira se u bioskopu Abazija u sledećoj godini.
 
Ulaznice za predstavu dostupne su na blagajni bioskopa Abazija po ceni od 1000 dinara.


Palić
,
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..