FESTIVAL DOK’N’RITAM - EX YU izdanje

FESTIVAL DOK’N’RITAM - EX YU izdanje
uto, 22. septembar 2020 - pet, 25. septembar 2020
Beograd,

Potvrđen je raspored/satnica festivala Dok’n’Ritam koji će se održati u Domu kulture Studentski grad od 22. do 25 septembra. Festival dodeljuje dve nagrade, nagradu žirija (finansijer novčanog dela nagrade od 60.000 RSD je Filmski centar Srbije) i nagradu publike. Obe nagrade su odlivci originalne skulpture Dok’n’Ritam akademskog vajara Vitolda Košira. Žiri: Milorad Milinković, Mario Knezović, Aleksandar Janković.

PROGRAM:

Utorak, 22. septembar

Amfiteatar (Velika sala) u 19:00
Takmičarski program 1
REPETITOR, SUŽENI SNOVI
r. Lea Vahrušev, Igor Čoko
Srbija, 2019, 25'

U leto 2017. godine beogradski rok sastav Repetitor održao je koncert na šetalištu najvećeg zatvora na Balkanu- Okružnog zatvora u Beogradu, poznatog kao CZ. Ovo je priča o tom danu, o susretu članova benda i osuđenika, o sinergiji i katarzi koju je ovaj događaj proizveo.

Razgovor posle projekcije sa rediteljima vodi Jelena Knežević

Amfiteatar (Velika sala)
20:00 OTVARANjE FESTIVALA

Govore: Boris Postovnik direktor DKSG i Sandra rančić,
umetnička direktorka festivala

Revijalni program
20:30 POKAŽI MI SLIKU: PRIČA O DžIMU MARŠALU
r. Albert Džordž Bejli
VB, 2019, 92’

Jedan od najpoznatijih fotografa uopšte, Džim Maršal (Jim Marshall), beleži veličine muzičke ere rokenrola, od Bitlsa i Džimija Xendriksa, do pokreta za građanska prava i nekih od najslavnijih i najdranmatičnijih trenutaka šezdesetih godina prošlog veka. Iskren i emotivan dokumentarni film o turbulentnom životu najvećeg hroničara klasične epohe rokenrola i popularne kulture.

Amfiteatar (Velika sala) u 22:00
Takmičarski program 2
BURE BARETA
r. Robert Bubalo,Mario Vukadin, Renato Tonković
Xrvatska, 2020, 52’

Muzički dokumentarac snimljen za samo 80 minuta: Goran Bare zavaljen u stolici govori o detinjstvu, odrastanju i zrelosti, o ljubavi, Trampu i alergiji na ambroziju, o tome zašto mu je uvreda kad ga nazovu roker i o mnogočemu drugom o čemu je do sada ćutao. I sve to začinjeno žestokim, "teškim bojama"...


Dom kulture Studentski grad
Bulevar Zorana Đinđića 179, Beograd
<<  Decembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
   

Putopisi, Intervjui..