Otvoren dogadjaj "Srbija u srcu-istinski naše"

Otvoren dogadjaj
pon, 24. april 2023 - pon, 1. maj 2023

Restoran “Šaran” i vinarija “100 žena” uspešno su otvorili dogadjaj “Srbija u srcu-istinski naše”, koji će trajati od 24. aprila do 01. maja. Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa srpskom kuhinjom i lokalnim vinima, kao i da podrže mlade ljude koji su se odlučili da se vrate na selo i započnu sopstveni biznis. Ovaj gastronomsko-vinski događaj ima za cilj da podrži izbor najboljih proizvođača i proizvoda koji predstavljaju ono što je autohtono, jedinstveno i srpsko. Ideja je da se promoviše srpska kultura i nasleđe, a sam događaj će se održavati svake četvrte nedelje u aprilu počevši od ove godine i postaće tradicija restorana “Šaran”. - izjavila je Jasmina Vekić.

Među učesnicima događaja su se sa ponosom predstavili: Gorda destilerija kao premium brend rakija, Damar tartufi koji mogu da pariraju najkonkurentnijim firmama iz Italije i Francuske, Ihthis proizvodnja svežeg šarana i sveže pastrmke, Koza Nostra sa svojim sto posto prirodnim proizvodima od kozjeg mleka, Staroplaninska lavlja gljiva iz proizvodnje Kinoko kao i Staroplaninska bukovaca, Vinarija Sto Žena koja okuplja žene iz Srbije i sveta, Mondoverde distribucija voca i povrca , Mesara Morava sa svojim prepoznatljivim tatar biftek namazom, Ognjilo proizvodnja hlebova ispod sača i Radionica sira Mijailović sa Zlatibora.

Restoran “Šaran” je danas vodeći u ugostiteljskoj ponudi, a zasluga tome ide godinama iskustva, ambiciji i uigranom timu. Jedinstvena ponuda i kvalitet izdigli su se u sinonim za tradiciju na Dunavu. Bogatstvo tradicionalnih, ali specifičnih jela od rečne ribe, čini ga nezaobilaznim mestom za ljubitelje dobrog zalogaja. Šaran ne sledi samo tradiciju, već ide i korak dalje prateći savremene trendove i pružajući svojim gostima najbolju uslugu.

Dogadjaj je privukao veliki broj gostiju kao i zvanica i predstavlja pozitivan korak ka promovisanju srpske kulture i nasleđa gde prisutni imaju priliku da se upoznaju sa tradicijom srpske kuhinje i vina.

Medju poznatima ovog puta našli su se: glumci Vanja Milaćić, Miloš Djordjevic, Kubura, Miloš Vlolukin, Ivana Dudić , Matea Milosavljević, Mirka Vasiljević, Dragana Mićalovoć, kao i Katarina Živković, Kia Kockar, Nigor, Zoe Kida i mnogi drugi dragi gosti ovog restorana.

Foto: Dragana Udovičić

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..