Zbirka PERLA i promocija COIX poetike 28.05. Beti Ford na Skadarliji

Zbirka PERLA i promocija COIX poetike 28.05. Beti Ford na Skadarliji
ned, 28. maj 2023, 19:00 h

Spremite se za mali kulturni događaj za nedelju 28.05. u klubu Beti Ford na Skadarliji, na terasi ako bude lepo vreme, uz zvuke u pozadini  i društvo raspoloženo za nove stvaralačke pokušaje na umetničkoj sceni. Reč je o predstavljanju knjige poezije autora Gorana Kojadinovića Koiksa, autora četiri samizdat  romana, a sada i poetskog prvenca Perla u Neopress izdavačkoj produkciji. Goran Kojadinović Coix je rođen 1964. godine u Požegi, Srbija. Osnovnu i srednju školu završio je u Požegi i Užicu, a diplomirao na elektrotehničkom fakultetu u Beogradu 1990. godine. Bavi se razvojem softvera. Danas živi i radi u Užicu i Beogradu.

Do sada je napisao i izdao četiri romana - eseja - dnevnika. Sve četiri knjige su pisane tako da bi se žanrovski mogle podvesti pod kombinaciju: roman, esej, dnevnik. U svim knjigama Gorana Kojadinovića postoji zajednička nit koja se protežira u oblastima: filozofija, psihologija, etika, nauka, umetnost, muzika, slikarstvo, književnost, matematika, fikcija, metafizika, racionalno, iracionalno, logika, apsurd, duh, duša, bajka, ljubav.

A to radi, kako on voli da kaže, uz pomoć 8 umetničkih čula: 1. iluzija, 2. fikcija, 3. ideja, 4. inspiracija, 5. kreacija, 6. intuicija, 7. opažanje, 8. ljubav, otkrivenih u romanu „Lena Had”. Sve te oblasti i čula pletu jednu novu dimenziju, ili nit, koja otvara i čini drugačiji pogled na svet u odnosu na sveprisutni "zihercuker-maher-model"; model današnjice kome tepaju „mainstream” – model koji mora nestati kako bi bilo sve u redu.






<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..