Gost SERGEJ TRIFUNOVIĆ povodom knjige STOVARIŠTE

Gost SERGEJ TRIFUNOVIĆ povodom knjige STOVARIŠTE
čet, 14. mart 2024, 19:00 h
Beograd,

U četvrtak 14. marta u  Domu kulture “Studentski grad” od 19.00, Klub Magistrala „Dragan Ve Ignjatović“ je gost SERGEJ TRIFUNOVIĆ povodom knjige STOVARIŠTE. Iako je prošlo nekoliko godina od objavljivanja knjige Seregja Trifunovića, naslovljene "Stovarište", drago nam je što ćemo s njim razgovarati o ovom delu. Predstavljanje romana STOVARIŠTE (Geopoetika, 2021) Razgovaraju Sergej Trifunović i Tamara Mitrović „(…) pomalo autobiografija, a više biografija o sebi (ono kada pišete o sebi kao o drugome). AutoBiografija kroz druge i preko drugih. A najviše putopis po isprepletanoj Amero-Srbiji, od Beograda i nazad, preko Pariza, Amsterdama, Njujorka i Los Anđelesa, ali i Los Aranđelovca.

To su predeli tela. Sve drugo u ovoj knjizi predeli su duše. I njena prozno-poetska scenografija. A onda – Pick up the pieces and go home (Gold Dust Woman, Fleetwood Mac): posle velike igre, kao da je pokupio pinkle i otišao kući.

U novu potragu. Ali, S.T. nas upozorava da se ne plašimo; „preti" da neće postati pisac. No, i da samoga sebe izneveri (što mu ne bi bio prvi put), oprostilo bi mu se.”
-Vladislav Bajac
                                                                                                                                                      
Sergej Trifunović je rođen 2. 9. 1972. u 9.40 ujutro, u Mostaru. Devica s podznakom u Škorpiji i Mesecom u Raku. Nikako da zapamti gde su mu Mars i Venera. Završio je samo osnovnu školu.

Posle drugog razreda gimnazije, upisao je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, koji takođe nije završio. No, to mu ne smeta da sebe smatra glumcem.


Dom kulture Studentski grad
Bulevar Zorana Đinđića 179, Beograd
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..