KAKO KULTURNA POLITIKA UTIČE NA FORMIRANJE KULTURNIH VREDNOSTI?

KAKO KULTURNA POLITIKA UTIČE NA FORMIRANJE KULTURNIH VREDNOSTI?
pon, 29. januar 2024, 19:00 h
Beograd,

U ponedeljak 29. januara, u Domu kulture “Studentski grad”, biće održana tribina pod nazivom KAKO KULTURNA POLITIKA UTIČE NA FORMIRANJE KULTURNIH VREDNOSTI? Na tribini, koja počinje u 19 časova, učestvovaće: prof. dr Milena Dragićević-Šešić, prof. dr Ivan Medenica i Gojko Božović (pesnik, književni kritičar, esejista i izdavač). Sa gostima ćemo potražiti odgovore na mnoga pitanja: Ko su subjekti kulturne politike i kulturne akcije u Srbiji? Kako vlasnici krupnog kapitala u tzv. kulturnoj industriji utiču na kreiranje državne (ne)kulturne politike?

Čime je sve kulturna politika u određenoj socijalnoj zajednici uslovljena? Koji su kulturni modeli prepoznatljivi? Da li je u formiranju kulturne politike jedne države moguće izbeći ideološko-politički normativizam?

U kakvoj su vezi medijski kompleks i zvanična državna kulturna politika, budući da su medijski sadržaji svojevrsna agregacija kulturnih vrednosti, čija neprestana diseminacija i masovna recepcija najdirektnije utiču na formiranje dominantnog i alternativnih kulturnih obrazaca u određenoj socijalnoj zajdenici?


Dom kulture Studentski grad
Bulevar Zorana Đinđića 179, Beograd
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..