Belgrade Dub Club u klubu Garaža

Belgrade Dub Club u klubu Garaža
sub, 20. april 2024

U prilogu se nalazi najava "Belgrade Dub Club" događaja, koji organizuju UNU i Rivijera zvučni sistem, a koji će se održati 20. aprila u klubu Garaža sa početkom u 19h. Posetioci će imati priliku da slušaju muziku na ručno izrađenom Rivijera zvučnom sistemu, koji je posebno projektovan za javno, ulično ili klupsko emitovanje (saopštavanje) akustične ili vokalno -instrumentalne reggae i dub muzike sa izraženim i snažnim basom. Cena ulaznica je 600 dinara, a koje se mogu kupiti na samom događaju. Kapacitet kluba je 200 osoba, tako da je broj karata ograničen.

Zanimljivost je da će na događaju uz svaku ulaznicu biti podeljeni i poklon (redeem/download) kodovi za preuzimanje nove, aktuelne rege muzike putem platforme Bandcamp, što je proizvod saradnje sa inostranim izdavačkim kućama i rege umetnicima među kojima su Dubophonic Records, Clatta Bumboo / Black River Sonics, Artikal Music i Undercover Cockney.

Na repertoaru disk džokeja iz Beograda i Sofije, koji de nastupiti ove večeri su najnovija dub i reggae izdanja sa top lista u Londonu, Parizu, Njujorku, Najrobiju, Tokiju i Kingstonu, ali i popularna izdanja koja su proslavila muzičke žanrove nastale tokom prethodnih sedamdeset godina na Karibima (mento, calypso, ska, rocksteady, roots reggae, lovers rock, dancehall, rub-a-dub, dub, roots revival i drugi).

Belgrade Dub Club je snažno inspirisan sound system kulturom Jamajke i ostrvom na kojem su 1950-ih godina postavljeni temelji za globalnu ekspanziju ove kulture, koja danas okuplja preko 1000 ručno napravljenih zvučnih sistema širom sveta.

Na prostoru Balkana i našeg regiona, registrovana su 72 zvučna sistema, u Grčkoj, Turskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Mađarskoj, BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i na Kipru.

Odlike ovih sistema su masivne zvučne kutije od po stotinu i više kilograma, snažna pojačala od nekoliko kilovata, brojni analogni i digitalni uređaji za manipulaciju zvuka i kolekcija od nekoliko hiljada specijalno izabranih muzičkih izdanja. Svaki zvučni sistem pruža jedinstveno iskustvo za slušaoce, ali i zvuk prilagođen određenom tipu prostora.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..