Izložba "Moja Pompeja - Dve hiljade godina posle"

Izložba
sre, 25. januar 2023 - uto, 28. februar 2023
,

Italijanski institut za kulturu u Beogradu predstavlja izložbu „Moja Pompeja – Dve hiljade godina posle“ Boška Jovanovića koja se održava od 25. januara do 28. februara 2023. godine. Izložba obuhvata izbor slika i akvarela ovog srpskog slikara inspirisanih antičkom Pompejom, jednim od najposećenijih arheoloških nalazišta u svetu, svetskom baštinom pod zaštitom Uneska. Godine 1998, zahvaljujući Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu, ovaj slikar je imao priliku da pristupi lokalitetu i prisustvuje radu arheologa na iskopinama, gde je pravio skice tek iskopanih artefakata.

Izložba će biti otvorena u sredu, 25. januara u 18.00 časova u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu. Može se posetiti do 28. februara 2023, od ponedeljka do četvrtka od 10.00 do 18.00 časova i petkom od 10.00 do 15.00 časova. Ulaz je slobodan.

Boško Jovanović je diplomirao slikarstvo na Višoj pedagoškoj školi u Beogradu u klasi profesora Miluna Mitrovića. Vitraž i fuziju stakla usavršio je u majstorskim radionicama u Italiji. Član je ULUPUDS-a i Dizajn sekcije Privredne komore Srbije. Njegov atelje „Mirror“ registrovan je u ULUPUDS-u. Dolaskom u Srbiju radi na izradi fresaka ikonostasa i vitraža na mnogobrojnim crkvama, kako pravoslavnim tako i rimokatoličkim. Po pozivu ULUPUDS-a drži predavanja na temu fuzije stakla. I dalje je posvećen izučavanju pompejskog fresko slikarstva.


<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..