Sibirski black metalci Grima i Ultar uskoro u Beogradu i Novom Sadu!

Sibirski black metalci Grima i Ultar uskoro u Beogradu i Novom Sadu!
pet, 19. april 2024
Beograd, Srbija

Ruski black metalci Grima premijerno u subotu 20. aprila stižu u Novi Sad, točnije u CK13, a dan ranije zasviraće u beogradskom Dorćol Platzu. Njima će se na turneji pridružiti Ultar, takođe ruski bend koji polako, ali sigurno gradi svoje ime u metal svetu. Ulaznice za oba koncerta mogu da se kupe preko Gigstix-a! Prema Google Mapsu od Novog Sada i Beograda do Krasnojarska ima malo manje od 6500 kilometara. Minimalno toliko će ponovno prevaliti Morbius i Vilhelm, blizanci koji su osnovali ovaj bend 2014.

Cela priča je započela kao isključivo studijski projekat, a prvi nastup uživo imali su tek 2021. Njihov zvuk može se opisati kao atmosferični black metal s folk i pagan elementima. Dosad su izdali šest albuma od kojih je zadnji live album “Red Forest Rituals” izdat prošle godine. Grima je inače vrhovni bog koji čuva one koji žive u šumi, ali kažnjava sve koji ne poštuju prirodu. Zanimljivo, u španskom jeziku grima označava osjećaj koji imamo kad netko noktima ili kredom zagrebe po tabli ili nekoj sličnoj površini.

Ultar je peteročlani bend, takođe iz Krasnojarska, osnovan 2016., a čiji su članovi uostalom i dva spomenuta blizanca iz Grime. Sviraju kombinaciju blacka, post metala uz prstohvat shoegazea, dok im je velika inspiracija H.P. Lovecraft i svet koji je stvorio u svojim bezvremenskim delima. Dosad su izdali dva live i tri studijska albuma: Kadath (2016), Pantheon MMXIX (2018). i At The Gates of Dusk (2022.). Članovi benda su Pavel Dil (bas), Denis Susarev (gitara, klavijature), Max Sysoev (gitara, klavijature), Gleb Sysoev (vokal) i Vlad (bubnjevi).


Dorćol Platz
Dobričina 59, Beograd
<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..