Koncert: Orthodox Celts

Koncert: Orthodox Celts
ned, 17. mart 2024
Beograd,

“Srpski Irci” se 32. put vraćaju u omiljeni koncertni prostor, da 17. marta u sali Amerikana Doma omladine Beograda održe veliki koncert, na kojem će izvesti svima drage, dobro poznate hitove, iz svoje duge i uspešne karijere! Grupa Orthodox Celts osnovana je 1992. godine, a prvi koncert na Dan Svetog Patrika održali su 1993, te nose titulu benda sa najdužom specifičnom muzičkom tradicijom u ovdašnjem rokenrolu – Kelti su jedini bend koji od svog nastanka svake godine na isti dan održava koncert.

Radi se o jedinstvenoj proslavi irske kulture i njenih veza sa Balkanom, koja ima izuzetno vernu publiku, uvek spremnu za specijalne kooreografije tokom izvođenja poznatih pesama!

“Postoje datumi koji su pojedincima svakako značajniji od drugih, ali ustanoviti tradiciju koja je vezana za odgovarajući datum, do tada potpuno običan, praktično ni iz čega, i podići je na nivo od značaja za hiljade ljudi je, možda, naš najveći uspeh za svih ovih tridesetak godina koliko Kelti postoje i rade. Dakle, ta tradicija, najduža u srpskom i jugoslovenskom rokenrolu, je nešto čemu se uvek okrećemo sa posebnim ushićenjem i radošću, pa će tako da bude i 2024. godine, 32. put zaredom.”, poručuje Aca Seltik, frontmen Kelta, i dodaje: “Pogotovo što ćemo malo da se vratimo i korenima jer je 30. godišnjica izlaska našeg albuma prvenca, što smo zagledani u najskoriju budućnost kada ćemo tu koncertnu atmosferu konačno uobličiti na vinilnom nosaču zvuka, i što imamo i (ne)malo iznenađenje za sve naše fanove uoči same Saint Patrick’s Day turneje, ali o tome ne smem da vam kažem ništa osim: pratite medije! Vidimo se u 17. marta u Domu omladine Beograda!”

Prvi album, pod nazivom „Orthodox Celts“ bend je objavio 1994. godine. Nizali su se „The Celts Strike Again“ (1996), „Green Roses“ (1999), „A Moment Like the Longest Day“ (2002), „One, Two“ (2007) i „Many Mouths Shut!“ (2017). Svaki od njih je produbio poseban značaj ove grupe, njenu izuzetnu popularnost i visoku umetničku vrednost. Danas se s pravom se može reći da su Orthodox Celts jedan od najvećih muzičkih kultova svih vremena u našim krajevima.

Svojim furioznim i eksplozivnim nastupom, kao i posebno emotivnom interakcijom sa publikom, oduševljavaju već generacije slušalaca. Negujući tradiciju irske muzike, autentičan stil i blizak odnos sa fanovima, Kelti predstavljaju prepoznatljiv i jedinstven muzički fenomen na ovim prostorima. Upravo iz tog razloga, bend je jedna od naših najvećih koncertnih atrakcija, što potvrđuju svakim svojim nastupom, evo već više od tri decenije.

U nedelju, 17. marta 2024. u 21:00 // Dom omladine Beograda
Ulaznice po ceni od 1800 RSD su u prodaji na Blagajni DOB, putem eFinity mreže i onlajn.

foto Mikica Andrejić


Dom Omladine Beograda
Makedonska 22, Beograd
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..