IZLOŽBA SARE MARKOVIĆ - "UVOD U HARMONIJU"

IZLOŽBA SARE MARKOVIĆ -
sre, 21. februar 2024 - sub, 9. mart 2024
Beograd,

U Domu kulture „Studentski grad“ možete pogledati izložbu Sare Marković pod nazivom UVOD U HARMONIJU od 21. februara do 3. marta. Izložba "Uvod u Harmoniju" kroz umetničke radove predstavlja putovanje kroz boje, linije i oblike koji se stapaju u jedinstvenu melodiju vizualnog doživljaja. Izložba se kreće kroz različite tematske segmente, od kojih svaki osvetljava različite scene iz života jedne devojke. Detaljan sklop crteža i slika na platnu prikazuje slojevitost kompozicije koje odražavaju lepotu i ljudsku kompleksnost.

Glavni lik radova ove izložbe predstavlja se kao čarobna figura koja nosi teret emocija, snova i ljudske ranjivosti. Ova figura postaje most između stvarnosti i fantazije. Suptilan jezik stvaranja umetnice Sare Marković povezuje posmatrača sa dubinom izraza i lepotom estetike kroz svoj autentični stil ilustrativnog realizma.
 
Sara Marković (1999, Beograd) diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti, odsek Primenjeno slikarstvo, 2022. godine. Na master akademskim studijama na Fakultetu primenjenih umetnosti, odsek Primenjeno slikarstvo, diplomirala je 2023. godine. Tokom studija dobila je nagradu „Krsta Andrejević“ za najbolje izveden rad iz oblasti primenjenog slikarstva. Učestvovala je na više grupnih izložbi. Prvu samostalnu izložbu „Simfonija stvaranja“, imala je u Galeriji Doma omladine Beograd, 2023. godine. Osmislila je idejni crtež i učestvovala u oslikavanju murala OŠ „Lazar Savatić” u Zemunu.


Dom kulture Studentski grad
Bulevar Zorana Đinđića 179, Beograd
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..