Trokut + ELEVEN

Trokut + ELEVEN
pet, 17. februar 2023

Electronic jazz bend Trokut i one-man electronic act ELEVEN stižu  17. februara u KSET! Trokut se u godini za nama posvetio koncertnoj promociji aktualnog EP-a „Rotate, Align”, nominiranog za nagradu Elector u kategoriji Electronica singl/EP godine. EP je donio zaokret u zvuku benda, spajajući jazz i elektroniku s raznim novim utjecajima, poput trip-hopa i dream-popa. Bend će u KSET-u, uz aktualni EP te pjesme s albuma „Shapeless”, premijerno izvesti novi materijal s nadolazećeg drugog albuma, dok će ELEVEN promovirati materijal s prvijenca, najavljenog za drugi dio godine.

„Njihovo eksperimentiranje sa zvukovima i melodijama pitko je i zadivljujuće, što zbog vrhunske izvedbe, a što zbog na momente neobičnih harmonija i spoja eksperimentalnog jazza s ambijentalnom elektronikom – koji, neočekivano, u njihovoj interpretaciji i te kako drži vodu.” - Dubravko Jagatić, Nacional

Trokut je electronic jazz band osnovan 2018. godine. Čine ga Ana Čop na vokalu i synthesizerima, Luka Čapeta na električnoj gitari, Jaka Arh na tenor saksofonu i elektronici, Hrvoje Kralj na bass gitari i Jerko Jurin na bubnjevima. U svojoj diskografiji broje debitantski album „Shapeless” (2020) te EP „Rotate Align” (2022). Do sada su nastupili na nizu renomiranih festivala Hrvatskoj, Sloveniji i Poljskoj, poput 62. Jazz festivala Ljubljana, Jazz festivala Jantar (Gdańsk), Telekom Electronic Beats festivala Zagreb, 31. Muzičkog biennalea Zagreb i MENT festivala Ljubljana, te u klubovima diljem Europe, poput berlinskog Donau115.

ELEVEN je samostalni live act ABOP-ovog bubnjara Ivan Levačića, koji svoju glazbu izvodi uživo uz pomoć sintesajzera, sekvencera, samplera i ritam mašina. Glazbu mu karakteriziraju čvrsti, plesni ritmovi i bass dionice koje se isprepliću s emotivnim filmskim temama te poletnim sekvencama analognih sintesajzera. 2020. godine osvojio je nagradu Ambasador 2020 za najperspektivniji autorski projekt. Ostavio je duboki trag na domaćoj glazbenoj sceni kao autor i aktivan član bendova ABOP, Chui i Kries, nekadašnji bubnjar bendova Pridjevi, Lollobrigida, Pips, Chips & Videoclips i Mayales te prateći bubnjar Natali Dizdar i Dine Dvornika.

Ulaznice su dostupne online putem linka bit.ly/trokut-eleven-kset po cijeni od 7€. Na dan koncerta ulaznice će se moći kupiti na ulazu u KSET po cijeni od 9€.

Koncertni plakat i pripadajuće vizuale dizajnirao je Sven Sorić.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..