iIložba japanskih umetnika ''Small Reboots by Japanese Artistis''

iIložba japanskih umetnika ''Small Reboots by Japanese Artistis''
pet, 12. avgust 2022, 19:00 h - ned, 28. avgust 2022
Novi Sad,

Izložba će biti otvorena u petak 12. avgusta u 19 časova  u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, Dunavska 37 i traje do 28. avgusta 2022. godine. U okviru Desetog festivala “Dunavski dijalozi”, koji je deo zvaničnog programa “Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022”, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, biće otvorena izložba pet japanskih umetnika pod nazivom “Small Reboots”. Izložba je rezultat saradnje kustosa iz Srbije i Japana – Ksenije Marinković i Tomohira Okade, koji će predstaviti radove pet umetnica i umetnika - Hiroko Okada, Ai Hasegava, Sačiko Kodama, Takanori Išizuka i Hajaši Tomohiko.

Reč je o autorkama i autorima koji su do sada svoje radove predstavljali u prestižnim svetskim institucijama kao što su MOMA Njujork, Fondacija Luj Vuiton Pariz, Ars Electornica festival u Lincu itd.

Svečano otvaranje u prisustvu umetnika i kustosa iz Japana, zakazano je za petak, 12. avgust u 20 časova, dok će u ponedeljak 15. avgusta umetnici održati prezentacije o svom radu.

Ovaj projekat je početak višegodišnje saradnje umetnika, kustosa i institucija Srbije i Japana u oblasti vizuelne umetnosti koji je  podržala fondacija EU Japan Fest i deo je zvaničnog programa obeležavanja 140 godina prijateljstva Srbije i Japana.


Muzej savremene umetnosti Vojvodine
Dunavska 37, Novi Sad
<<  Decembar 2023  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..