Fire in Cairo | Koncert | Knap Klub

Fire in Cairo | Koncert | Knap Klub
pet, 18. oktobar 2019

Predstavljamo Vam trenutno jedan od najoriginalnijih sastava u regionu alter-rock kvartet Fire in Cairo u petak, 18. oktobra 2019. 22.00h. Karte se nalaze u Yugovinyl-u u Cetinjskoj 15, po ceni od 400rsd, a ista cena karate važi i na veče koncerta. Fire in Cairo je ovog proleća izbacio svoj prvi album i pobrali odlične recenzije od strane kritike, te nedugo nakon toga na promociji albuma do vrha napunili zagrebački KSET. Najbolje se mogu definisati i kao integralna mešavina prljave punkoidno-grunge vrtoglavcice s jedne strane i post-rock wave uz eksperimentalnu synthpop psihodeličnost bez straha da zanjišu baladom i "mellow" putem.

Fire in Cairo kao da dolazi iz budućnosti - ne očekuju ništa, ali žele sve.

"Anyhow", KSET, Live: ovde

Svrstavanjem u žanr ih je možda najbolje opisao Dubravko Jagatić u svom osvrtu na album: "Sve ono najbolje što nam je ponudila britanska rock scena u posljednjih 20ak godina, zagrebačka četvorka Fire in Cairo je uspeo upiti i dodati autorski potpis".

Momci su furali po državama srednje i jugoistočne europe, pa tako ova turneja nije prvi put da idu u Srbiju kako su na primer prošle godine nastupali na Exitu.Trenutno momci pripremaju materijale za snimanje drugog albuma koji planiraju da izbace tokom iduće godine.

<<  Jul 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..