Beogradski koncert mlade pop zvezde Ive Lorens

Beogradski koncert mlade pop zvezde Ive Lorens
ned, 26. maj 2024
Beograd,

Mlada pop zvezda Iva Lorens, finalistkinja ovogodišnjeg takmičenja „Pesma za Evroviziju", održaće koncert u nedelju 26. maja u bašti Kulturnog Centra Grad, uz pratnju svog benda. Jedno je sigurno – ovo neće biti tipičan koncert u KC Gradu, planiram da bude posebno i intimno, ali pre svega nezaboravno, budući da je prošlo više od dve godine od mog poslednjeg koncerta u Beogradu. Pesmu „Dom" ću po prvi put pevati uživo u svom domu, a u planu su i iznenađenja, kako s moje strane, tako i od strane specijalnih gostiju koji su podjednako uzbuđeni da mi se pridruže – izjavila je Iva Lorens.

Ograničen kontingent ulaznica je u prodaji na svim prodajnim mestima Ticket Visiona, kao i online na tickets.rs, po promo ceni od 1000 dinara za prvih 100 ulaznica, dok je naredna cena 1200 dinara, a poslednji kontingent prodavaće se po ceni od 1500 dinara.

Iva Lorens jedna od najsvežijih pop lica koja su se pojavila na lokalnoj muzičkoj sceni. Kroz samo nekoliko godina, mlada kantautorka prešla je put od prve numere na engleskom jeziku, preko života i rada u Berlinu, saradnje sa Jasonom Derulom, do prvog solo albuma i učešća u finalu „Pesme za Evroviziju".

Sa pesmom „Dom" Iva Lorens ušla je u finale nacionalnog izbora za predstavnika Srbije na takmičenju „Pesma za Evroviziju". Krajem prošlog meseca, našla se na prestižnoj listi 100 izvođača na koje treba obratiti pažnju, za 2024. godinu, koju je objavilo Evropsko Udruženje nezavisnih diskografa IMPALA u partnerstvu sa YouTube-om.

Iva Lorens je jedna od pobednica prvog nacionalnog muzičkog konkursa Serbia Creates: The Spotlight, koji je podržala celokupna muzička industrija. Početkom godine predstavljala je Srbiju na najvećem nastupu naše muzičke industrije na prestižnom evropskom festivalu Eurosonic Nordeslag, a Centralni Euronews njen nastup uvrstio je među najzapažnije na ovogodišnjem Eurosonicu. Nakon toga, Iva je nastupala na jubilarnom desetom izdanju najvećeg showcase festivala u ovom delu Evrope – Mentu u Ljubljani.

U martu prošle godine, Iva Lorens je objavila svoj prvi studijski album „Svitanje" na kome se našlo ukupno deset pesama, među kojima su i popularni singlovi „Udarci", „Svitanje", „2 DO 4", „(Hej) nisi više isti", „Zima", „Tenzija". Ivin debi album bio sjajno prihvaćen od strane publike i javnosti, a krajem septembra prošle godine usledila je i deluks verzija ovog albuma, u okviru koje su lokalni muzičari Luton, June Palms, Fantom, Miloš Pešović i Andrija Gavrilović A.N.D.R. predstavili svoje remikse već poznatih numera sa albuma.

Na festivalu pop muzike „Beogradsko proleće" 2023. godine, Iva je predstavila pesmu „Stranac", koju je napisala zajedno sa popularnim hrvatskim pop pevačem Matijom Cvekom. Ova numera zavredila je nominaciju za nagradu Naxi Zvezda u kategoriji „muzička saradnja godine".

Pre dve godine, Iva je imala privilegiju da sarađuje sa svetski poznatim pop pevačem Jasonom Derulom u Los Anđelesu. Pod Derulovim mentorstvom, pravi singl „2 DO 4", koji je kasnije nominovan za MAC nagradu u kategoriji „urban pop numera", a našao se i na pomenutom debi albumu.


Kulturni Centar Grad
Braće Krsmanović 4, Beograd
<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..