Koncert Opera u Atrijumu - prvi put u Srbiji Markus Hollop

Koncert Opera u Atrijumu - prvi put u Srbiji Markus Hollop
ned, 3. mart 2024
Beograd,

Koncert “Opera u Atrijumu” održaće se 3.3.2024. u 19.30 u Atrijumu Narodnog muzeja, na kom će nastupiti pijanistkinja iz Izraela Sofia Mazar, sopran iz Srbije Marija Jelić i bas Markus Hollop iz Berlina. Na koncertu će biti izvedene arije i dueti iz opera Verdija, Đordana, Genoa, Bizea, Boita i to iz “Moći sudbine”, “Andre Šenijea”,  “Fausta”, “Mefistofela” i drugih. Publika će imati prilike da čuje Sofiju Mazar i Markusa Holopa koji prvi put nastupaju u Srbiji.

Sofija Mazar je ugledna pijanistkinja iz Izraela koja nastupa sa mnogim istaknutim operskim umetnicima, a i direktor je Jerusalimskog operskog festivala, dok je Markus Holop ugledni bas koji je dobitnik Gremi nagrade, a nastupao je u Pariškoj operi, operi Kovent garden u Londonu, operi u Barseloni, Rimskoj operi i mnogi drugim operskim teatrima u svetu.

Marija Jelić naš sopran koja je nastupala sa Plasidom Domingom, Elinom Garančom, Džonatanom Tetelmanom, Hoze Kurom, ostvarila mnoge uloge na domaćoj i inostranim scenama a 14.2.2024. učestvovala na koncertu u rasprodatoj sali Kolarčeve zadužbine "Pučinijevih 12 strana ljubavi".

Ulaznice za ovaj poseban operski koncert mogu se nabaviti na Ticket Vision prodajnim mestima i na sajtu tickets.rs

Materijal: International Opera Foundation

foto Marija Erdelji


Narodni muzej u Beogradu
Trg republike 1a, Beograd
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..