Marina Abramović - ČISTAČ @Javno predavanje ispred MSUB

Marina Abramović - ČISTAČ @Javno predavanje ispred MSUB
sub, 21. septembar 2019 - pon, 20. januar 2020
,

U sklopu izložbe „Čistač” Marina Abramović će 28. septembra održati javno predavanje ispred Muzeja savremene umetnosti sa početkom u 18 sati. Od ove nedelje možete preuzeti besplatne ulaznice za ovaj jedinstveni umetnički događaj na blagajni Muzeja savremene umetnosti svakog dana od 10:00 do 18:00 osim utorkom. Omogućeno je i online preuzimanje ulaznica, a predavanju će zbog ograničenog broja mesta moći da prisustvuju samo oni koji na vreme preuzmu svoje ulaznice. Jedna osoba može preuzeti najviše dve ulaznice.

Na predavanju, koje će umetnica prirediti kao izuzetan poklon svim ljubiteljima umetnosti, Marina će sa publikom podeliti svoje bogato iskustvo, govoriti o svom umetničkom pristupu i dosadašnjim ostvarenjima.

Besplatne ulaznice važiće samo za javno predavanje, dok će ulaz za izložbu „Čistač” biti u prodaji po redovnim cenama. Prisustvo predavanju je moguće samo uz besplatnu kartu, čiji broj je ograničen i deliće se zaključno sa 25. septembrom.

O izložbi „Čistač”
 
Velika retrospektivna izložba „Čistač” svečano se otvara 21. septembra 2019. godine u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu i traje do 20. januara 2020. godine.

Izložba hronološki prati sve faze kompleksne pedesetogodišnje karijere Marine Abramović– od ranih slikarskih i konceptualnih radova, preko solo performansa i zajedničkog rada sa Ulajem, do kultnih radova iz samostalne karijere Abramovićeve. Kroz ovu retrospektivu, koja ima pre svega edukativni karakter, publika će moći da pogleda više od 120 radova (slike, crteži, objekti, fotografije, audio i video radovi, filmovi, scenografije, reperformansi i arhivska građa), antologijska dela umetnosti performansa (serija Ritam, Lips of Thomas, Relacioni radovi, Prelazak preko noćnog mora), kao i dela koja su obeležila njen recentni opus (Balkanski barok, Sedam lakih komada, Umetnik je prisutan).Izložbu „Čistač“ organizuje Muzej savremene umetnosti u Beogradu, uz podršku Vlade Republike Srbije, dok je producent Moderni muzej (Stokholm), u saradnji sa Luizijana muzejom moderne umetnosti (Humlebek) i Bundeskunsthale (Bon).

Platinum sponzori izložbe su Wiener Städtische Wechselseitiger Versicherungsverein i Wiener Städtische osiguranje a.d.o Beograd. Zlatni sponzori su Erste Banka i ERSTE Fondacija, a srebrni sponzori NCR d.o.o, Soravia i Radisson Collection.



<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..