Multidisciplinarna kulturna manifestacija „Savamala u gostima“ (gostujući program festivala „Manakovo kulturno leto“) biće održan u Pedagoškom muzeju Srbije (Uzun Mirkova 14) od 19 - 21.aprila 2019. godine. Oživljavajući Beograd s kraja 19. veka ova manifestacija ponudiće svakog dana po dva „romantičarska“ kulturno-edukativna programa (od 18 i 20 sati): od operskih arija, preko poetski večeri, pa sve do pop-rock horskog nastupa. Program počinje projekcijom dokumentarno-igranog filma „Bekstvo“, niškog autora Miodraga Miše Ignjatovića.

Film prikazuje svedočenja ljudi koji se kao duhovi vraćaju u zloglasni Niški logor nakon više od 70 godina i govore o danima provedenim u njemu, kao i planiranju bekvstvai periodu nakon toga. Uz pomoć mnadih niških glumaca mnoge scene su uverljivo rekonstruisane i čine dokumentarna svedočenja živopisnijim...

U okviru muzičkog programa publika će imati priliku da sluša Đuru i Mornare u do sada neviđenom nastupu pod nazivom „Poezija koja se peva“, dok ljubitelji klasične muzike uživaće u nastupu tria „Artium“ koji će izvoditi kompozicije domaćih autora, kao i obrade najpoznatiji etno numera. Posebno zanimljiv biće program pop-rock hora JET CLOCK, koji će izvoditi najveće svetske hitove pop, rock i disko muzike iz 80-tih.

„Teatar na Đumruku“ (pozorišni program manifestacije) ponudiće predstavu „Ulica crvenih venjera“, reditelja Jovana Ljubenovića, a u izvođenju glumice Marije Masal. Priča o teškim vremenima i sudbinama žena na Balkanu na neverovatan komičan način. U istom programu nastupiće i Vico Dardić koji će u okviru svoje „Poetske simfonije“ govoriti stihove četiri Branka (Miljkovića, Radičevića, V.Radičevića i Ćopića).

Manifestaciju organizuju Tangram centar i Pedagoški muzej Srbije uz podršku Sekretarijata za kulturnu Beograda. Cena ulaznice za svaki program je 300 dinara.

<<  Septembar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
   

Putopisi, Intervjui..