Obaveštavamo vas da će se, treću godinu za redom, Festival otvorenih ateljea održati 14., 15. i 16. juna ove godine, sa  centralnim događajima na Kalemegdanu (Košarkaški tereni  Kluba Partizan). Likovni umetnik fotografije, Dragoljub Zamurović je ove godine posetiocima pripremio izuzetnu atrakciju: na košarkaškim terenima kluba Partizan na Kalemegdanu biće postavljen njegov balon, koji će posetioce vinuti 60 do 70m u vazduh.

 

Potrebno je da posetioci ponesu svoje fotoaparate. Od fotografija, snimljenih tom prilikom, planirano je da se napravi izložba.


U okviru programa starih zanata, ljubitelji Festivala otvorenih ateljea će imati priliku da vide i kako to izgleda kovanje uživo, kao i da se sami oprobaju u kovačkom zanatu.


Sva tri dana od 19h do 00h je program u Ateljeima na otvorenom u vidu interaktivnih kreativnih radionica, koje će biti na Kalemegdanu (KK Partizan i ispred kafe restorana Mali Kalemegdan).  Individualni ateljei će, u toku trajanja Festivala,  biti otvoreni od 12h do 18h.


Dečiji program biće sastavljen iz niza interaktivnih kreativnih radionica različitog sadržaja u trajanju od 17 do 20h (Dečija ilustracija, Vremeplov, Baš naš junak, Strip radionica, Karneval...)


Veoma zanimljivo biće posmatrati i ateljee Sakralne umetnosti, te radionice freskoslikarstva, ikonopisa, mozaika...
U programu su i Narodne radinosti (tkanje, vez, keramika, etno muzika...), Grafika (radionice različitih drafičkih tehnika, Manakova kuća), Slikanje peskom i art terapija (Sandpro studio), Oslikavanje svile, Strip, Krojački studio, Lampe, Nakit od reciklažnih materijala i  slični sadržaji. U svim kreativnim radionicama posetioci se mogu okušati u stvaralačkom činu ili raznim starim zanatima, a za uspomenu će poneti suvenire koje su uz pomoć autora radionica napravili.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..