U želji da nastavi svoju tradiciju povezivanja studenata elektrotehnike sa vodećim kompanijama iz oblasti inženjeringa, Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi - KONTEH, zakazan je za 13. i 14. mart 2024. godine. Ovogodišnje izdanje obećava novu dimenziju karijernog razvoja, proslavljajući 18 godina uspešnog realizovanja. Prvi put ove godine, KONTEH će trajati pet dana, obuhvatajući Akademske dane od 6, 8. i 9. marta, a zatim kulminirajući Sajam 13. i 14. marta 2024. godine. Ova proširena proslava naglašava posvećenost organizatora pružanju obimne podrške studentima u izgradnji njihovih budućih karijera.

Akademski dani, koji se po prvi put uvode kao inovativan dodatak u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Novi Sad, pružajući studentima trodnevni program bogat raznovrsnim aktivnostima.

Panel diskusija, kao i akademski vikend koji uključuje predavanja kompanija i studije slučaja obećavaju učesnicima dubinsko razumevanje aktuelnih tema, dok će interakcija s predavačima i stručnjacima iz industrije omogućiti neposrednu razmenu ideja. Takođe, uz panel diskusiju 6. marta, imaćete priliku da prisustvujete Danu otvorenih vrata Naučno-tehnološkog parka Novi Sad. U sklopu predavanja će takođe biti NGO zona, StartUp zona i Speed dating zona gde će studenti imati priliku da se upoznaju sa nevladinim organizacijama kao i StartUp-ovima. Dok će uz opuštenu atmosferu u Speed dating zoni studenti imati priliku da postave pitanja predstavnicima kompanija u vezi CV-ja, posla kao i svega što ih bude zanimalo.

CV i LinkedIn radionice će biti 5. marta, zakazani neposredno pred Sajam, posvećeni su obuci mladih za pravilno pisanje CV-ja i LinkedIn-a. Ove obuke imaju za cilj da pripreme studente da se istaknu u procesu zapošljavanja i izgrade svoje profesionalne puteve.

Tokom petodnevnog događaja, preko 30 kompanija predstaviće se studentima kroz neposredni kontakt, promociju i pomoću promotivnog materijala. Studenti će imati priliku da na sajtu konteh.org uruče svoj CV u bazu dostupnoj svim kompanijama učesnicama tokom naredne godine.

Pored inovacije u uvođenju petodnevnog KONTEH-a, još jedna inovacija jeste EESTEC zona koja nudi bogat spektar aktivnosti uključujući šah, gaming kutak, podcast i "change my mind" kutak, raznovrsne kvizove, kao i priliku da se družite sa brojnim EESTEC-ovcima koji su tu da vam prenesu duh EESTEC-a, a koji će vas uvesti i bolje vam približiti samu organizaciju koja dugi niz godina organizuje ovaj događaj.

Više informacija kao i samu prijavu na Akademske dane KONTEH-a možete pronaći na sajtu konteh.org i društvenim mrežama Instagram i Facebook.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..