Na digitalnoj internet platformi otvoren je treći virtuelni sajam obrazovanja pod nazivom “Na koji ćeš faks?”, koji predstavlja više od 200 visokoškolskih ustanova iz Srbije i okolnih zemalja. U odnosu na prethodne dve godine, sajam će ovog puta biti održan na regionalnom nivou, što znači da će prikazati mnogobrojne visokoškolske ustanove iz zemalja bivše Jugoslavije – iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije. Na otvaranju sajma su govorili prof. dr Aleksandar Kavčić, srpski naučnik, Nikola Gajić, glumac, Mirela Salihović, mlada scenaristkinja, Teodora Miljković, specijalista za digitalni marketing i PR, kao i prof. dr Bojan Tubić, pomoćnik ministra za visoko obrazovanje, koji je svečano otvorio regionalni virtuelni sajam obrazovanja.

“Mi smo prepoznali vrednost ovog projekta i sajam će imati veliku podršku Ministarstva. Ovo je jedna ideja koja će opstati i koja već sad doprinosi da prevladamo najveći izazov, a to je problem pandemije da sačuvamo zdravlje svih, gde smanjujemo kontakte uživo, a prosto svi dobijaju informaciju na jasan, pregledan način i u realnom vremenu, a uz minimalne troškove, odnosno samo uz internet konekciju”, istakao je prof. dr Tubić, pomoćnik ministra.

S obzirom na epidemiološku situaciju i nemogućnost održavanja tradicionalnih sajmova, kao i drugih događaja promotivnog karaktera, visoke škole i fakulteti su sprečeni da srednjoškolcima predstave svoje studijske programe. Shodno tome, tim “Friendly HR-a” je iz želje da ponudi adekvatno rešenje u uslovima pandemije, došao na ideju da pokrene digitalnu platformu na kojoj će prikazati brošure, video materijale, korisne linkove i informatore o upisu različitih visokoškolskih ustanova.

“Cilj projekta je da dopremo do svih učenika i njihovih roditelja, bez obzira na njihovo mesto boravišta. Svi posetioci će moći da se informišu o uslovima upisa, studijskim programima i direktno komuniciraju sa predstavnicima visokoškolskih ustanova. Projekat je osmisljen kako bismo pomogli mladima, da uprkos vanrednim okolnostima, budu obavešteni o njihovom daljem školovanju i akademskoj budućnosti”, rekli su iz organizacionog tima.

Posetioci sajma će moći detaljnije da se informišu o osnovnim, master i doktorskim studijama koje nude obrazovne institucije, zatim o uslovima i neophodnoj dokumentaciji za upis, ali i izgledu prijemnog ispita. Takođe, maturanti i studenti će imati priliku da postavljaju pitanja, razmenjuju iskustva i diskutuju o studiranju i razvoju buduće karijere. Pored toga što digitalna platforma pruža mogućnost interaktivnih četova, gosti sajma će biti obavešteni o svim novostima u vezi sa početkom prijemnog ispita, preostalim mestima za upis i slično. Osim navedenog, goste očekuju vebinari, radionice, potkasti i nagradne igre.

Virtuelni sajam obrazovanja je otvoren do 1. oktobra. Link pomoću kog se može pristupiti digitalnoj platformi je nakojicesfaks.com. Registracija nije neophodna, a ulaz je potpuno besplatan sa svih tipova mobilnih telefona i računara sa internet konekcijom.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..