I ovoga jula u srcu Savamale, u Manakovoj kući (ugao ulica Kraljevića Marka i Gavrila Principa) oživeće stari, romantičarski Beograd s polovine 19.veka. Bogat kulturni program i ovoga puta razdeljen je u nekoliko celina: TEATAR NA ĐUMRUKU, SAVAMALSKI KONCERT, KINO MANAK i BOEMSKA SAVAMALA. Ovogodišnji sadržaji zadovoljiće najistančanije ukususe i najširu generaciju publike od 7-77 godina, od ljubitelja klasične muzike do džeriranog sevdaha, starogradske muzike do multimedijsalnih muzičko scenskih performansa.

Pozorišni program koncipiran je na kamernim formama posvećenim jakim ženskim dramskim likovima, dok premijerni filmovi obeležavaju jubilej Velikog rata i promovišu običaje uvek istraživački atraktivne Stare planine.

I ovoga puta manifestaciju koja se održava od 08-29.jula otvoriće poznati poeta Vitomir Vico Dardić (08.07. od 20,20 sati) programom MEĐU SVOJIMA; praveći omaž Vladislavu Petkoviću Disu i Milutinu Bojića, velikim pesnicima kojima se ove godine navšava 100 godina od smrti.

Manifestaciju organizuju Tangram Centar i Entografski muzej u Beogradu.

<<  Septembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
    

Putopisi, Intervjui..