Tokom zimskog raspusta, od 28. januara do 12 februara trajeće manifestacije Muzej u srcu grada. Proširujući dijapazon muzejskih programa, želja organizatora je da tokom školskih raspusta posetioci otkriju višestruke mogućnosti učestovanja, učenja i uživanja u boravku u muzeju. Programi manifestacije su namenjeni svim zainteresovanim sugrađanima i posetiocima Beograda, a sastoje se od niza aktivnosti osmišljenih i za decu i za odrasle.

28. januar u 12h – svečanost uz okupljanje učesnika likovnog konkursaZimski praznik za pamćenje . Izložba odabranih radova i uručenje nagrada pobednicima. Druženje će upotpuniti radionica Moj doživljaj Svetog Save.

3. februar u 12h – Muzej za bake, deke i unuke. Stručno vođenje za odrasle i Potraga za zagonetnim predmetom za decu omogućiće posetiocima prijatne trenutke u Muzeju Vuka i Dositeja.

4. februar u 19h – nedelja 5. februar u 10 – radionica Noć u muzeju. Prijavljena deca uzrasta 7-10 godina imaće nesvakidašnju mogućnost da provedu noć u Muzeju Vuka i Dositeja. Tom prilikom će, stičući nova priajteljstva, upoznati bolje muzej i ostavštinu Vuka Karadžića i Dositeja Obradovića. Prijave će se primati od utorka 31. januara u 8.00 isključivo na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 

5. februar u 12h – Кafane i mehane starog Dorćola. Razgovor uz kafu sa sugrađanima. Uz naše priče o starim kafanama, želeli bismo da čujemo i sećanja posetilaca na stari Beograd.

8. februar u 18h – predavanje Život narodnh bajki održaće dr Nataša Stanković – Šošo Filološki fakultet u Beogradu. Biće reči o  poreklu i ulozi bajki u životu ljudi nekada i danas. Ulaz na predavanje je slobodan.

10. februar u 12h – Muzej za bake, deke i unuke, Stručno vođenje za odrasle i radionica Moja mala mrtva priroda može biti zanimljiv sadržaj zimskog raspusta .

Redovni termini za vođenja kroz izložbenu postavku muzeja posvećenu Vuku Karadžiću i Dositeju Obradoviću, kao i priča o zgradi muzeja, jednom od najstarijih stambenih objekata u Beogradu gde je započela rad Velika škola, preteča Beogradskog univerziteta, su utorkom u 12 i subotom u 17 časova. Zainteresovani posetioci se mogu bez prijavljivanja pridružiti grupi u ovim terminima. Takođe, postoji mogućnost najave grupne posete muzeju na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. za koju se posebno organizuje vođenje kroz muzej.

Radno vreme Muzeja Vuka i Dositeja:
Utorak, Sreda i Petak – od 10 do 17 časova
Četvrtak, Subota – od 10 do 20 časova
Nedelja – od 10 do 14 časova

Ulaznica u muzej je 200 dinara, za decu 100, dok je nedeljom ulaz besplatan.

<<  Septembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
    

Putopisi, Intervjui..