ALISA U ZEMLJI ČUDA (ALICE IN WONDERLAND)
U bioskopima od 4. marta

 

Režija: Tim Burton
Uloge: Johny Depp, Mia Wasikowska, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Crispin Glover
Žanr: fantazija/avantura
Studio: Walt Disney


Od Volt Dizni Pikčersa i vizionarskog reditelja Tima Bartona stiže neverovatna 3D fantazija/avantura ALISA U ZEMLJI ČUDA, magičan i maštovit obrt jedne od najvoljenijih priča svih vremena. Džoni Dep igra Ludog Šeširdžiju, a Mia Vasikovska igra 19-ogodišnju Alisu koja se vraća u neobičan svet koji je otkrila kao devojčica gde će se ponovo sastati sa svojim prijateljima iz detinjstva: Belim Zecom, Nije Šija i Nego Vratom, Puhom, Gusenicom, Mačkom Kezalom i naravno Ludim Šeširdžijom. Alisa se upušta u bajkovito putovanje kako bi pronašla svoju pravu sudbinu i okončala tiraniju Crvene Kraljice. Sjajnu ekipu glumaca još čine i En Hatavej, Helena Bonam Karter i Krispin Glover.

 

ZATVORENO OSTRVO (SHUTTER ISLAND)
NA FESTU 26. FEBRUARA 2010.
U bioskopima od 11. marta

 

Režija: Martin Skorsese
Uloge: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Michelle Williams i Max Von Sydow
Žanr: triler

 

Od oskarovca Martina Skorsezea dolazi film „Zatvoreno ostrvo“, priča o dva američka maršala, Tediju Denijelsu (Leonardo DiKaprio) i Čaku Olu (Mark Rufalo), koji su pozvani na udaljeno i pusto ostrvo nedaleko od obale Masačusetsa kako bi istražili misteriozan nestanak žene-ubice iz bolnice za lečenje duševno obolelih kriminalaca, koja izgleda kao tvrđava.

 

LJUDI KOJI ZURE U KOZE (THE MEN WHO STARE AT GOATS)
NA FESTU 23. FEBRUARA 2010.
U bioskopima od 11. marta 2010.

 

Režija: Grant Heslov
Uloge: George Clooney, Ewan McGregor, Jeff Bridges, Kecin Spacey
Žanr: komedija


Reporter Bob Vilton (Evan Mekgregor) je u potrazi za svojom novom velikom pričom kada upozna Lina Kesedija (oskarovac Džordž Kluni) koji tvrdi da je deo eksperimentalnog programa američke vojske. Prema Kesediju, vojska "Nova zemlja" će promeniti način ratovanja. Legija "ratničkih monaha" s neviđenim parapsihološkim moćima može da čita misli neprijatelju, prolazi kroz zidove i ubija kozu samo je netremice gledajući. Sada je osnivač ovog programa, Bil Džango (Džef Bridžis) nestao i Kesedijeva misija je da ga pronađe, a Bob će impulsivno odlučiti da mu pravi društvo u toj potrazi. Kako bi preživeo ovu ludu avanturu, Bob će morati da nadmudri neprijatelja za koga nije ni pomislio da je moguć.

 

PRESTUPNA GODINA (LEAP YEAR)
U bioskopima od 18. marta 2010.

 

Režija: Anand Tucker
Uloge: Amy Adams, Matthew Goode, John Lithgow, Adam Scott
Žanr: romantična komedija


“Prestupna godina” je romantična komedija o ženi koja je odlučna u svojoj zamisli da se uda za savršenog momka...uprkos tome šta joj sudbina sprema.
Kad proslava njihove četiri godine veze prođe bez prosidbe, Ana (Ejmi Adams) će uzeti stvari u svoje ruke. Računajući na irsku tradiciju da je ženama dozvoljeno da zaprose muškarca 29. februara, Ana će odlučiti da krene za svojim dečkom Džeremijem (Adam Skot) u Dablin i da klekne na jedno koleno. Ali avioni, vreme i sudbina će se postarati za to da Ana ostane zarobljena na suprotnoj strani Irske gde će morati da traži pomoć od zgodnog i samouverenog Deklana (Metju Gud) da je prebaci na drugu stranu države. Dok se Ana i Deklan budu prepucavali na putu preko Smargdnog ostrva, otkriće da nas put do ljubavi može odvesti na potpuno neočekivana mesta.

 

NA IVICI TAME (THE EDGE OF DARKNESS)
U bioskopima od 25. marta 2010.


Režija: Martin Campbell
Uloge: Mel Gibson, Ray Winstone, Danny Huston, Bojana Novaković
Žanr: drama/triler


“Na ivici tame” je emotivno nabijen triler smešten na raskrsnici politike i velikog biznisa. Tomas Krejven (Mel Gibson) je veteran, detektiv za ubistva bostonske policijske stanice i samohrani otac. Kada njegova jedinica, 24-godišnja Ema (Bojana Novaković), bude ubijena na pragu njegove kuće svi će pretpostaviti da je on bio meta. Ali on će uskoro početi da sumnja u suprotno i započeće misiju u kojoj će pokušati da razotkrije tajni život njegove ćerke i sazna nešto o njenom ubistvu. Njegova istraga će ga dovesti do opasnog, izopačenog sveta korporativnih zataškavanja, vladinih tajnih dogovora i ubistva i do sumnjivog vladinog operativca Darijusa Džedbura (Rej Vinston) koji je poslat da ukloni dokaze. Krejvenova samostalna potraga za odgovorima vezanim za smrt njegove ćerke pretvoriće se u odiseju emotivnog otkrića i iskupljenja.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..