Bojana Lukić: "U ĆOŠKU"


Projekat je zamišljen kao instalacija u prostoru, načinjena od većeg broja drvenih kutija jednakih dimenzija (10cmx10cmx10cm). Unutar svake kutije nalazi se crtež uradjen kombinovanom tehnikom, a broj kutija zavisi od galerijskog prostora. Kao i u predhodnim radovima umetnice, tematika kojom se bavi tiče se pojma “pomeranja” u fizičkom i u mentalnom prostoru, tj posledicama koje određene emigracije donose sa sobom. Umetnici su posebno su zanimljivi međuprostori tj. Odsustvo elemenata koji obeležavaju datu teritoriju.

Bojana Lukić, rodjena 1979 u Beogradu. Diplomirala slikarstvo na Akademiji lepih umetnosti Brera u Milanu, 2005 godine. Učestvovala na workshop-u sa umetnicom Majom Bajević u galeriji No profit Via Farini u Milanu, 2006 godine i na 36. likovnoj koloniji u Lipovacu, 2008 godine. Član ULUS-a od 2009 godine.


Bojana Knežević: "NOVE VRSTE"


Nastali kao produkt jednog dugog i sistematskog promišljanja, slike i crteži međusobno se podupiru i dopunjuju, gradeći jednu čvrstu, sasvim jasnu tematsku celinu u kojoj su čovek i priroda glavni akteri. Na izložbi će biti predstavljene slike rađene u tehnici ulje na platnu i crtžzi kombinovane tehnike akril, akvatinta, tuš, olovka.

Bojana Knežević rođena je u Gornjem Milanovcu 1985. godine. Diplomirala je na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu u klasi pofesora Zorana Vukovića 2009. godine.


Predrag Damjanović: "CIRCO APOCALIPTICO"


Umetnik koristi fotografije savremenog medijskog izražavanja kao polaznu tačku za svoje crteže.Proces odabira je spontan i asocijativan kako u motivima, tako i u sklopovima elemenata u kompoziciji. Sadržaji i logika scene su nejasni i zahtevaju kasniju analizu.Ali pristup omogućava projekciju Predrag-Damjanovicunutrašnjih sadržaja na motiv koji crta.Tako su scene, likovi ili prepoznatljivi znakovi i grafička rešenja reklamne industrije preimenovani u jedan lični jezik i sklop.Tako crteži omogućuju uvid u pocese i nesvesna zbivanja.Oni svojim prizorima otkrivaju tragove aktuelnih dešavnja i promena u celokupnoj strukturi ličnosti. Kreativni proces i samospoznaja je ključni motiv umetnikovog rada i pristupa.

Predrag Damjanović, rođen 30.oktobra 1975.godine u Beogradu. Diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, 2005. godine, na odseku slikarstvo i trenutno sam apsolvent post diplomskih studija na istom fakultetu.


Izložba traje do 14. februara 2010. godine

Radno vreme izložbe: svakog dana od 12:00 do 19:00*Zbog izvođenja treće faze radova u okviru rekonstrukcije Doma omladine Beograda, Galerija DOB od 01. februara 2010. do kraja rekonstrukcije neće raditi. Sve izložbe koje su na osnovu konkursa planirane u okviru ovogodišnjeg likovnog programa Doma omladine, u dogovoru sa umetnicima biće realizovane u Magacinu u Kraljevića Marka 4 i Kući legata. Prva izložba koja se "seli" sa lokacije Galerije DOB u Makedonskoj 22 je izložba crteža Bojane Lukić, Bojane Knežević i Predraga Damjanovića, koja će u Magacinu u Kraljevića Marka 4 biti otvorena od 02. do 14. februara. O daljem rasporedu izložbi javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Radno vreme svih izložbi u MKM 4 je od 12:00 do 19:00 u zimskom periodu, odnosno od 11:00 do 20:00 u letnjem periodu, svakog dana u nedelji.


IZLOŽBA TRI UMETNIKA
Otvaranje izložbe u utorak, 02. februara
Magacin u Kraljevića Marka 4* u 19:00

<<  Septembar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
   

Putopisi, Intervjui..