23. Medjunarodni Festival podvodnog filma odrzace se u Beogradu od 20. do 22. Decembra. Međunarodni festival podvodnog filma u Beogradu je jedinstvena prilika da zavirite u podvodni svetda saznate više o tome kroz filmove fotografije sastanke sa autorima i ostalim podvodnim avanturistima i entuzijastima. Međunarodni Festival Podvodnog Filma u Beogradu održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu  Grada Beograda , Saveza ronilaca Srbije – SOPAS i Saveza Ronilaca Beograda. 

Moto Festivala je «Neka vode uvek budu čiste», a filmovi koji će se prikazati na Festivalu su edukativnog karaktera i doprinose razvijanju ekološke svesti i širenju znanja o potrebi zaštite životne sredine.
 
Filmovi se takmice u dve kategorije PC PRO CATEGORY (professional productions) velike produkcije TV kuce i
IC Film category: IC INDEPENDENT CATEGORY (amateur film makers, independent producers) nezavisni producenti.
 
Selekcioni žiri je odabrao 93 fimova IC kategorije  i  23 filmova PC kategorije od pristiglih filmova.

Filmovi domaćih autora na 23. festivalu podvodnog filma:

KADA BI MORE UMELO DA SLIKA by Gordana Zdjelar
M(J)EHUROLOGIJA by Branko Knežević , Gordana Zdjelar
PET NAČINA DA PROSLAVITE NOVU GODINU POD VODOM by Branko Knežević
SKENDERBEG S KADAR by  Željko Bajkin & Dubravka Vejnović

Nadamo se da će u Beogradu, svakog decembra uvek biti divne plave boje i da će međunarodni festival podvodnog filma opstati, dovodeći svet u Beograd, i odvodeći Beograd u svet!  Zato nam dođite, kako bi zajedno produžili lepu plavu tradiciju u našoj Kinoteci u Beogradu.

<<  Januar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne