kaznaNew Wave Syria su Rok i Ursa, koji nastupaju na različitim sintovima, drum mašinama i ostalim elektronskim uređajima. Oni su se ustalili u svom svojstvenom načinu izvođenja muzike: spoj bent drum mašine, ručno napravljenih gedžeta, distorziranih sintova i lo-fi pristupa koji sve to začini.

 

New Wave Syria su takođe osnivači i deo Cheap Tunes kolektiva, gde su izdali svoj debi album „Hello, Yes“, koji je selektovan za najbolji album u 2009. godini u izboru Radio Študenta iz Slovenije. 25. februar, 22h. New Wave Syria (Ljubljana, Slovenija)

***


26. februar, 22h
KZU & Žene Kese


KZU
Bend je osnovao gitarista i pevač Ivan Đorđević Ivek u jesen 1986. Nakon četiri godine, u jesen 1990, bend je pustio snimke na Nova Aleksandrija Various Artists kompilaciji "Jašući ne ekstaze", koji sadrži dve pesme benda, zajedno s novoosnovanim bendovima poput Darkwood Dub, Euforia, Pressing i Klajberi. Tokom leta 1992, bend je izdao svoj debi album “Ispod zemlje”. Početkom 1994, bend je izdao svoj drugi album, “Izliv radosti, napad sreće”. Povratnički koncert održan je u KST-u , u julu 1997, gde su sa Đorđevićem nastupali bivši član Euforia Srđan Radmilović, basista I bubnjar Goran Vujović i Nebojša Dragojlović, bivši članovi benda Kandinsky. Sa basistom Milanom Popovićem , bend je snimio album “Zauške”.

Žene Kese
Momci iz benda Žene Kese odrastali su u zlatnim devedesetima na koncertima sjajnih domaćih bendova iz tog perioda (KZU, Dead Ideas, Boye, Darkwood Dub, itd.) i na kasetama marke RAKS koje su u to vreme bile najzastupljenije na crvenim tezgama kod SKCa. S obzirom da se sa tih kaseta čulo sve sem muzike benda koji je na omotu, buka je logičan proizvod koji se dobio kada se ekipa latila instumenata. Internet, sjajni koncerti u Beogradu početkom novog veka (MC5, Dirtbombs, Supersuckers, Cris Cacavas, itd.), "Tajanstveni voz" Žikice Simića, opšta žabokrečina u koju je upalo društvo i razni drugi faktori učinili su da izvorna buka dobije oblik u kojem se može čuti ljuti garažni punkblues, country, surf, neretko i disco.

Cena karte 300 RSD u pretprodaji u KC GRADu, a na dan koncerta 500 RSD.


27.02, 22h
THE COLLISION


Bend "The Collision" počeo je kao ideja dvoje mladih umetnika. Osnovna ideja potekla je od Srđana Zdravkovića (gitarista, kompozitor). Tragajući za svojim izrazom, kroz bend je prošlo mnogo muzičara sa svih strana, što je i pomoglo da se muzička ideja benda "pročisti" do onoga što je danas, a to je mešavina modernog jazz-a, soul-a, pop-a... Bend je oformljen 2006.godine u Beogradu, i do sada je imao primećene nastupe po beogradskim klubovima i koncertnim prostorima. Bend čine mladi ljudi, pretežno bivši i trenutni studenti muzike, okupljeni oko projekta iz čiste ljubavi prema muzici, i oni su: Bojana Abazović – vokal; Ana Mesaros - prateći vokal; Ana Abazović - prateći vokal; Slobodan Jovanović – bubanj; Peđa Dimitrijević - bas gitara; Bojan Turkić - piano, rhodes, hammond, synth; Srđan Zdravković – gitara; Ivan Platner – trombon; Srđan Mijalković - tenor sax; Sava Matić - truba; Jelena Radovanović - alt sax;

Cena karte u pretprodaji 200 RSD u KC GRADu, a na dan koncerta 300 RSD


<<  Septembar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
   

Putopisi, Intervjui..