grad1Britka sablja radionice alternativnog stripa "Shlitz Comics" po ko zna koji put dočekuje Deda Mraza. Kroz ambijent Kultirnog centra Grad, tim ubojitim oružjem, naoštrenim sa elektronskom preciznošću,  vitlaju Apparatchik i Klopka za Pionira. Ovi fini ljudi i umetnici serviraju čarobni svet birokratije, diktature, učmalosti, poltronstva i čega sve ne, bez pardona. Bez pardona! Preživele posetioce reanimiraju duhovima prošlosti i sadašnjosti Myk i Infact.

 

Šlicov Tradicionalni Novogodišnji Koncert /24. decembar, 00h. Apparatchik - www.myspace.com/apparatchikcomrades) - koncert Klopka za Pionira - www.myspace.com/trapforpioneers) - koncert. DJ podrška: Myk & Infact.

 

Ulaz u pretprodaji 150din, na ulazu 250din.

 

Svi na pod
25. decembar, 22h


Muzička skupina SVI NA POD! je posle veoma uspešnog i posećenog nastupa u bašti KC Grad 19. juna ove godine, odlučila da beogradskoj publici pokloni jos jedan prednovogodišnji koncert u istom prostoru 25. decembra. Iako su u studiju "Destilerija" gde snimaju svoj prvenac, paralelno sa studijskim aktivnostima i avanturama, imaju i solidne koncertne aktivnosti. Nastupi su poznati po veoma kvalitetnoj svirci, pozitivnoj energiji, dobrom zezanju... (još niko nije bez keza otišao kući posle koncerta). Alternativni Pop, Funkoidni Rock, Trip-Hop, diskretni upliv u elektroniku mogu samo približno da opišu muzički žanr ove grupe, ali jedno je sigurno SVI NA POD! je odličan uživo i sve ove pravce na poseban način sjedinjuju. Prikladnu muziku pre i posle koncerta, puštaće DJ Duleja - poznat po kvalitetnom odabiru stare a i nove muzike za svačiju dušu.

Cena će u pretprodaji biti 250 RSD, a na ulazu 400 RSD

MATHIAS SCHAFFHÄUSER / Nemačka
26. decembar, 23h


Mathias Schaffhauser / Ware Records / Koln, Germany
Goran Zmix Kovačević
Lale


Mathias Schaffhauser je na techno i house sceni još od 1994. godine, a trenutno je objavio svoj 8. album "Unequal Equality", koji predstavlja 10 saradnji između Mathiasa i različitih umetnika, uključujući Ware izvođače, poput Benjamin Brunn-a, And.id-a, Markus Guntner-a i Ziggy Kinder-a, Schaffhauser-ovog dugogodišnjeg heroja Alex Smoke-a, ali isto tako novajlija kao što su Lucy i Xhin iz Singapura (oboje sa izdanjima na Meerestief Rec.). 1997. godine pokrenuo je sopstvenu izdavačku kuću Ware Records. Svi se sećamo njegovog velikog hita iz 2001. godine “Hey Little Girl”, a 2005. godine izlazi album “Coincidance”, čiju istoimenu pesmu je remixovao Trentemoller. U januaru 2007. godine izašao je drugi album sa remixima "RE:2" na Multicolor Records. Schaffhauser-ov moto na gramofonima je: Purism sucks! Kvalitet muzike je ono što je važno, a ne obična funkcionalnost ili savršen mix. U njegovom setu možete čuti razne stilove od finog i suptilnog neo house-a, funky minimal-a do thumping techno-a. Trenutno njegovi najomiljeniji stilovi dolaze sa lejblova kao što su Cargo Edition, Ostwind, Islands & Islets/Sthlm, Freunde Tontrager, Diynamic Rec., Mobilee, Vakant, Circus Company itd.

Karte će u pretprodaji biti 300 RSD, a na ulazu 450 RSD

JAZZ FUTURE SESSIONS with Sopček Quartet
30. decembar, 20h


Aleksandar Sopček je 2000. godine u Londonu objavio album MASKS koji je proglasen za evropski album godine (časopis JAZZWISE). Kritičari ga smatraju revolucionarnim izdanjem. Giles Peterson ga vrti na BBC WORLD WIDE.

Nakon albuma MASKS, dve numere na kompilaciji Belgrade's burning, i albuma ASIJA koji je trenutno u procesu objavljivanja, kao i brojnih nastupa po beogradskim klubovima, Aleksandar Sopček se vraća skat pevanju, odakle je i krenuo u svoju muzičku karijeru skatujući sa Tony Scot-om, a o čemu piše Profesor Miloš Krstić u svojoj istoriji Jazz-a. Sopček eksperimentiše  Jazz standardima kojima daje svoj pečat, a uz pratnju vrhunskih muzičara.  

<<  Maj 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  810
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..