1_belefVeliki gradski doček Nove godine u Beogradu postao je tradicionalna gradska manifestacija, koja se u kontinuitetu održava svake godine od početka novog milenijuma, ima opštenarodni karakter i zato je izrazito važna za naš glavni grad.

 

Imajući u vidu izuzetne događaje koji prethode samom dočeku Nove godine, a to su olakšice u pogledu viznog režima sa zemljama Evropske unije i stavljanje naše zemlje na «beli Šengen», Odbor za proslavu dočeka Nove godine uspeo je da obezbedi izuzetne muzičke izvođače, koji će nam uveličati ulazak u predstojeću, posebno značajnu godinu.

U skladu sa time je i slogan novogodišnje proslave Vrata su otvorena.

Sa druge strane, u skladu sa makroekonomskom situacijom moralo se voditi računa i o gradskom budžetu, tako da će nastup izvođača u potpunosti biti podržan od strane prijatelja-sponzora Nove godine, a najveći je i ove godine Telekom Srbija.

I – Klizalište Ledena čarolija na Trgu Nikole Pašića
Klizalište za decu i mlade na Trgu Nikole Pašića od 25. decembra 2008. do 25. januara 2010. godine

Klizalište Ledena čarolija na Trgu Nikole Pašića  biće središte oko kojeg će se okupljati najmlađi da bi se družili i rekreirali tokom punih mesec dana.

Ulaz na Klizalište površine 800 kvadratnih metara biće slobodan svakog dana od 10:00 do 22:00 za one koji ponesu svoje klizaljke, ali će i oni drugi koji dođu bez njih moći da ih iznajme u Iglou pored samog klizališta po simboličnoj ceni od 100 dinara.

Termini treba da se rezervišu preko telefona 066/193-833.

Klizalište neće raditi samo 01. i 07. januara 2010, dok će 31. decembra i 6. januara raditi skraćeno od 10 do 14 časova.

Na Svečanom otvaranju 25. decembra od 17 časova nastupiće višestruka prvakinja Srbije u umetničkom klizanju Ksenija Jastšenjski na muziku kompozitora Aleksandra Simića, kao i članovi klizačkog kluba „Helena Pajović“.

U muzičkom delu nastupiće perkusionisti i mladi muzičari odseka za džez Muzičke škole Stanković. Kao specijalni gost iznenađenja nastupiće jedan od najpopularnijih sportista Srbije, koji je svetsku slavu i brojne medalje osvojio na drugačijim sportskim borilištima, ali će ovom prilikom pokazati da se i na klizaljkama odlično snalazi.

Svečano otvaranje će direktno prenositi gradska televizija Studio B.

II – Gradski doček Nove godine u noći između 31. decembra i 1. januara
Bina ispred Doma Narodne skupštine, 21,00h

21:00-22:00 Đorđe David i Geng
22:00-23:00 S.A.R.S.
23:00-01:00 Željko Joksimović
01:00-02:00 Sunshine

Jedan od najpoznatijih naših pevača u svetu, čiji uspeh 2004. godine na Eurosongu je označio i naš veliki povratak na muzičku pozornicu Evrope, Željko Joksimović, biće posebna atrakcija Velikog novogodišnjeg koncerta. Ceo prvi tiraž njegovog novog albuma «Ljubavi», u retro fazonu osamdesetih godina, već je rasprodat, što uz stare i nezaboravne hitove «Lane moje» i «Idu dani» iz kultne serije »Ranjeni orao», obećava veliki broj poštovalaca Željkove muzike ispred Doma Narodne skupštine na prelazu iz stare u novu godinu.

Pravo novogodišnje raspoloženje svakako će napraviti grupa S.A.R.S. koja se svojim hitom «Buđav lebac» za kratko vreme iz gotovo potpune anonimnosti vinula među najpopularnije domaće bendove. Širenje kulta grupe preko interneta, i internim informacijama «od uva do uva», ušlo je u drugu fazu kada je Nađa Higl, osvajačica zlatne medalje u Rimu, obnarodovala javnosti da je tremu pred odlučujuću trku suzbijala pevušeći stihove upravo ove njihove pesme.

Na velikoj bini nastupiće i višestruki umetnik Đorđe David, koji je poslednje decenije obeležio prvenstveno svojim angažmanom u domenu rokenrola. Njegov nastup zajedno sa grupom Geng,  i sa poznatim repertoarom, koji će jednim delom obuhvatati i pesme grupe «Generacija 5» okupiće poklonike nešto tvrđeg zvuka.

Na samom kraju programa nastupiće hip-hop bend Sunshine, koji će izvesti svoje prepoznatljive numere sa albuma «Neću da se predam», «Ša bilo» i «Fight the devil». Frontmen benda Bane Bojović, zajedno sa ostalim članovima, sigurno će zadovoljiti nastupom na velikoj bini svoje pasionirane slušaoce.

Programske blokove će povezivati video spotovi, koji će se emitovati na velikom ekranu. Sa njega će nam novogodišnju čestitku uputiti: Radomir Antić, Dušan Ivković, Nađa Higl, Novak Đoković, Milorad Čavić i drugi naši sportisti koji su nam ulepšali prošlu, ali od kojih mnogo očekujemo i u narednoj godini.
Sve ovo će biti realizovano u saradnji sa Televizijom Studio B, tradicionalnim prijateljem gradskog dočeka Nove godine. Naravno, i sam program će voditi jedno od najprepoznatljivijih lica gradske televizije – Ivon Jafali.

III – Ulica otvorenog srca
01. januar 2010. od 12:00 do 15:00

Ulica otvorenog srca, tradicionalna prvojanuarska zabava u Svetogorskoj i Makedonskoj ulici (od Takovske do zgrade Doma omladine) sa bezbroj malih programa za dobro raspoloženje biće održana u organizaciji Turističke organizacije Beograda i Ateljea 212 uz podršku Opštine Stari grad i pokroviteljstvo Skupštine grada Beograda.


Izvršni producent - već šestu godinu - Belef centar

<<  Septembar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
   

Putopisi, Intervjui..